Välkomna till ÖPSSK

Trettondagsträffen. 2018-12-27

Kommer att gå som ny gren i år, kom och testa en "ny" gren som utövas i grannlandet! Jättebra träning om inte annat!

Inbjudan

Skinkskjutningen! . 2018-12-15

Här var det resultat från skinkskjutningen! Daniel var vassast på den kluriga banan som innehöll diverse saker med jultema!

Resultaten finns här

Lucian. 2018-12-09

Rosevall och P-O höll sig väl framme som brukligt när Lucian i Mariestad avgjordes på lördagskvällen!
Som vanligt en trevlig tävling och bra arrangemang, vi tackar för det!

Klipp på Youtube

Preliminära resultat

Fläskaskjutningen. 2018-11-24

Tre från Örebro var på skinkjakt i Kaflås på den traditionella Fläskaskjutningen. Fint väder med lite snö på marken gjorde det riktigt trevligt!
Daniel sköt fullt i C och R men fick se sig slagen på poäng och missade skinkan...
P-O vinglade ut en i C men tog revansch i B där han hade poängen på sin sida och fick med sig skinkan hem! Olof hade det trevligt trots att det inte blev någon skinka.

Resultaten

Bra insatser på Vargamörkret!. 2018-11-18

Några örebroare var på plats för att försvara klubbens färger i Ramsberg på lördagskvällen!
Det slutade med två ind segrar och en andraplats, även lagseger blev det!
Daniel sköt fullt och vann C3 med P-O hack i häl medans Linus vann junior med fina poäng!

Resultaten finns här

Mörkt på dagen. 2018-11-12

Fyra tappra var på Jössedubbeln och gjorde så gott de kunde i det gråa novembervädret!
Fredrik Rosevall segrade på "dagen" i R3, likaså Linus i jun.
PÅ kvällen upprepade Linus detta och P-O slog till med en fullrunda i mörkret och segrade därmed i C3!
Laget placerade sig trea, där ingick ovan nämnda skyttar.

Resultat!

Många på mörkerfälten!. 2018-11-03

Trevligt att det var så många som dök upp på vår mörkerfält idag, halloween och all helgona dag till trots!
En inte allt för lätt bana med blinkande ljus och fallmål bland annat, Janne Jorsäter blev bäst för kvällen med sina 47 träffar och Christian Andersson var tätt efter på 46!

Resultaten finns här

Höstfälten. 2018-10-13

52 skyttar gjorde 91 starter på årets Höstfält, en varierande och rolig bana som många sköt bra på!
Klubbens skyttar höll sig väl framme i resultatlistan!

Resultaten finns här

Janne 12:a på Europacupen i Grovpistol. 2018-10-09I helgen avgjordes finalen på Europacupen i Grov och Standardpistol i Lissabon i Portugal.
Det var skönt skjutväder med solsken och ca 23 grader varmt.
Till Europacupfinalen kvalificerar sig totalt 20 skyttar från de tidigare fyra Europacuptävlingarna som gått under året.
Jan Jorsäter var lite osäker på formen med tanke på en begynnande förkylning och jetlag efter en tjänsteresa. Men efter stark början låg Janne på tredje plats efter 3 serier. Efter en 46:a och 45:a i 4:e och 5:e serien tappade han några placeringar men höll sedan positionen med jämnt skytte fram till slutet. Övriga skyttar från Sverige var Per-Anders Lander med en 9:e plats och Jan-Olof Danielsson med en 18:e plats.
I standardpistol kom Per-Anders på en 7:e plats, Jan-Olof på 11:e plats och Håkan Landebring på en 17:e plats.

Resultatlista

Preliminära resultat för Hemortens!. 2018-10-03

Hittar du här

Preliminära resultat

Kumlahallen. 2018-10-03

Nu drar vi igång med inomhusskyttet för säsongen, det är en träningskväll som inriktar sig på de med egna vapen där vi finslipar främst sportskyttegrenarna och även milsnabb!
Anmäl intresse till Johan Nevelius så vi vet hur många vi blir varje gång, det är 6 skjutplatser och vi förfogar över 2 timmar på torsdagskvällar med start 4/10!
Vi skjuter mellan 19.00-21.00. Max 12 personer per kväll. Blir det stort intresse eller om det finns intresse att skjuta andra grenar så går det att hyra hallen ytterligare dagar. Banhyran är 30 kr per person. Blir vi fler än sex personer så delar vi upp tiden.
Inför varje pass måste anmälan ske till Johan Nevelius så att vi kan planera träningsmomenten. Om man vill delta så följer man planerad träning.
Träningen kommer att fokusera på en gren per tillfälle. Vi kommer ägna tid till uppvärmning och genomgångar av fördjupad skjutteknik och individuell coachning.
Träningsschema 2018/2019
4/10 Militär snabbmatch 11/10 Sportpistol/Grovpistol 18/10 Standardpistol 25/10 Sportpistol/Grovpistol 1/11 Militär snabbmatch 8/11 Sportpistol/Grovpistol 15/11 Standardpistol 22/11 Sportpistol/Grovpistol 29/11 Militär snabbmatch 6/12 Sportpistol/Grovpistol 13/12 Standardpistol 20/12 Sportpistol/Grovpistol

Kontakta Johan Nevelius

Höstskottet. 2018-10-02

Daniel Jander var ensam att representera ÖPSSK i Skövde på deras fälttävling. Det blev tre 46 rundor på en bana som ingen lyckades att skjuta fullt på. En vinst i R blev främsta resultat.

Resultaten

Storforsträffen. 2018-09-30

Växlande väder och tuffa banor bjöds det på när några Öpssk:are gästade Storfors! P-O placerade sig tvåa i C3 & fyra i R3 och Olof S tvåa i C2 och seger i B2, Tjepljak femma i R3 och i övrigt blev det lite si och så med resultaten!

Resultaten finns här

Björnmörkret. 2018-09-29

P-O & Amie försvarade klubbens färger i Älvdalen i år! P-O släppte en i C och sköt fullt i R medan Amie bara hade 3 bort också det i R! I C hade hon 32 av de 36 skotten vi sköt, (6 stationer) Resultaten kommer senare!

Resultaten finns här

Mjölbyträffen. 2018-09-24

Några Öpssk:are reste i helgen till kohagen i Rinna för att skjuta lite traditionell fält. Bäst lyckades Daniel Jander med ett fullvarv i C och vinst samt ett R-varv med en poäng bort vilket räckte till en andraplats.

Resultaten finns här

Blåsigt DM. 2018-09-22

På lördagen arrangerade Öpssk DM i Sport-, Grov och Standardpistol på slätten. Vädret var minst sagt blåsigt och stormen Knud vållade lite besvär på målmatrialet. Men efter byte till hela tavlor som var ordentligt fasthäftade gick tävlingen att slutföra. I skjuthallen var det dock inte så blåsigt.
Förutom ett antal länsskyttar var det ett flertal utsocknes skyttar som hittat till Örebro. Kul med ett 20-tal skyttar på ett DM.
Bästa skytt var Jan-Olov Danielsson från Älvdalens Psk på 572 i Grovpistol och 569 i Standardpistol.
Distriktsmästare blev Pontus Schmidt i Grov och Standardpistol och Josefine Thörnqvist i Junior Sport och Standardpistol.

Resultatlista

Simon dubbel nordisk mästare. 2018-09-17

Vi gratulerar vår duktige junior Simon Jander till framgångarna på NM i fältskytte som gick av stapeln i Danmark gågna helg.

Simon sköt briljant båda varven och blev individuell Nordisk mästare samt Nordisk mästare i lag med sina lagkamrater, stort grattis!

Även för de övriga svenska deltagarna blev det fina framgångar med gudl i samtliga lagtävlingar samt guld individuellt för både herrar och damer. Till det några silver och bronsmedaljer individuellt. Resultat finns på DGI skytte men borde även komma på pistolskytteförbundets hemsida.
Vi är stolta över dig Simon OBS! Bilden lånad av Svenska pistolskytteförbundet, fotograf Peter Carlsson

Kretsmästerskap i fält A & R. 2018-09-09

Kretsmästerskapet fält i vapengrupperna A och R avgjordes i Ramsberg med 41 starter. Kretsmästare i A-vapen blev Lennart Eriksson Tysslinge SK efter särskjutning med Fredrik Tjepljak Örebro PSSK, brons till Jan Stålvall Pålsboda PSK. I Revolver segrade ohotat Daniel Jander som var ende skytt att skjuta fullt, silver och brons fick tre skyttar göra upp om genom särskjutning, silver till Fredrik Rosevall ÖPSSK och brons till P-O Andersson ÖPSSK.

Resultaten finns här

Kretsmästerskapet i precision C. 2018-09-08

Några tappra gjorde upp om medaljerna på lördagen! Många medaljer till klubben.

Resultaten finns här

Dawidson har varit ute!. 2018-08-31

Och luftat sina Magnumrevolvrar! Bland annat i Töreboda.

Resultaten

Örebroträffen. 2018-08-29

Årets Örebroträff avgjordes i Lindesberg på Munkhyttans skjutbanor. Vädret var soligt och skyttarna glada.

Resultatlista

Städdag på banan Onsdag 2018-08-29. 2018-08-28

Vi behöver röja gräs och ogräs runt/ på banan och i vallen. Även röja gräs på de tänkta stationerna till Höstfälten. Ni som har röjsåg med trimmertråd, grenklippare mm får hemskt gärna ta med detta. Samling från 16,30.Om vi blir några som hjälps åt så kanske det räcker med en kväll. Välkommna!!

Guld, Guld och Brons på SM i springskytte . 2018-08-26Sm i springskytte gick i år i Karlstad under regntunga moln. Men regnet höll sig borta under skyttet.
Medaljer var något som regnade över Örebroarna i alla fall.
Sven-Olof Olofsson var den som startade först och gjorde ett bra lopp med fin löpning. Han fick vänta in de andra veteranerna som startade lite senare och hade spännande innan han konstaterade att det räckte till Guld i H70.
Johan Anselmius gjorde också ett fint lopp mot de andra löpstarka skyttarna i H21 och trots lite förkylnings känning tog han hem bronsmedaljen.
Jan Jorsäter hade riktigt fint skytte och var enda skytt att skjuta fullt 30 träff och det gjorde att även löpningen räckte mot de andra i startfältet. Janne blev dagens bästa skytt och tog hem guldet i den tuffa H35 klassen.
I stafetten blev det aningen för många bommar men ändå en 4:e plats.

Resultatlista

Det bjöds upp till Daladans. 2018-08-20

.. och några av oss for dit för att prova lyckan.

En strålande fin dag med en bana av högsta klass bjöds vi på av Hedemoraskyttarna under söndagen. En sån där rolig bana som man upplever som lätt men som bet till rejält på sina håll.

Inte många klarade av att fylla men P-O Andersson var en av de få och i B så fick han skjuta i sär om tusenlappen som stod på spel, efter fem spännande och tuffa omgångar fick han dock ge sig mot sin motståndare med en ynka träff, bra skjutet P-O! Fredrik Rosevall behövde inte skjuta om tusenlappen då hans motståndare i A lämnade w.o. Fredrik blev med sina 46 träff bäste A skytt för dagen, grattis. Även i R lyckades han bra och kom på tredjeplats i R3. Andreas Pettersson och Amie Blomér stod för varsitt riktigt bra C varv och Olof sköt mycket bra i B.

Enda skytt att fylla i C var Salems duktiga Anna Karlsson, vi bugar oss och gratulerar, så roligt när tjejerna visar framfötterna och är bäst helt enkelt.

Stort tack för en fin dag, rolig och utmanande bana, trevliga funktionärer och på det stora hela en ypperlig tävling och arrangemang. Vi återkommer gärna. Extra stort tack till skogen som bjöd undertecknad på 4,5 kilo perfekta Karl Johansvampar, det är en vinst om något. Resultat kommer

Resultat

Landslagsuttagning Fält 2018. 2018-08-13

Hela fyra från Öpssk var uttagna att delta i årets landslagsuttagning inför NM i fältskytte som gick av stapeln i Döderhult den gångna helgen. Amie Blomér (alla damer är inbjudna), P-O Andersson, Daniel Jander och Fredrik Rosevall.Simon Jander är redan klar att representera Sverige för juniorerna efter sitt fina SM.4 starter, två varje dag, 2 C varv och 2 B varv skulle avklaras enligt danska förutsättningar, 5 skott, korta tider, oändligt långa håll, stödhand och varierande skjutställningar.Amie hade en fin helg och efter första dagen låg hon som nr tre men det var jämnt och efter dag två är det klart att hon är första reserv. Daniel J hade också fint häng efter första dagen men slutade som nionde man. Fredrik och P-O hade det något tyngre.

Resultat kommer men vi vill passa på att tacka Döderhults PK för ett utmärkt arrangemang men fina banor helt i Dansk anda. Trevlig samvaro med herrar och damer från hela landet hade vi med så på det stora hela var det en bra helg. Stort grattis till er 8 (4 damer resp. herrar) som bemästrade de tuffa banorna och får representera oss i Danmark i September, vi i klubben får följa och hålla tummarna för "vår" duktiga Simon.

Resultaten finns här

Nordiska veteranmästerskapen. 2018-07-24

Under förra veckan och helgen har nordiska veteranmästerskapen i sportskytte med pistol avgjorts i Århus!
P-O & Pasi var där och gjorde så gott de kunde, inga individuella medaljer men några 4:e och 5:e-platser blev det iaf! Plus en hög med lagmedaljer i H45, riktigt skoj att vara på så har ni möjlighet så åk på detta!

Resultaten finns här

Många medaljer i Skövde. 2018-07-15

Klubben slog till med ett riktigt bra SM i år också, nästan lika mycket medaljer som ifjol!
Första dagen blev det en fjärdeplats i lag på milsnabb C men dag två ramlade det in tre lagguld och ett brons. Simon Jander vann juniorguld! Amie och Ingela var riktigt glada för sitt brons i lag!
På torsdagen tog återigen Simon & Linus hem lagguld och Janne,P-O & Daniel följde upp sina sina lagguld från onsdagen med ett silver i B-fält! Och på fredagen så tog juniorerna ett lagbrons i precision. Lördagen blev tyvärr mrdaljlös, men Janders med Rosevall var snubblande nära i Revolver med en femteplats! Men på söndagen så klev precisionsskyttarna upp på en silverplats i B.
Mycket bra jobbat allihopa! 💪

Resultat finns här!

Några var i Hagfors. 2018-07-03

Och slipade på SM-formen! En tuff och utslagsgivande bana som P-O & Daniel placerade sig bra på i C & B.

Prel resultat

Europacupen i Lahti. 2018-07-02

I helgen var Pasi Tyynele och Jan Jorsäter i Lahti och sköt Europacupen i Grov och Standardpistol. Som vanligt i Finland var det höga resultat bland toppskyttarna. Över 570 i standardpistol och 580 i grovpistol krävdes för att kvalificera sig till Europacupfinalen. Pasi och Janne hade en bit upp dit. Janne hade 570 i groven och kom på en 14:e plats.

Krestsmästerskap Milsnabb. 2018-06-19

Kretsmästerskapet i militär snabbmatch vpgr B och C gick av stapeln i Lindesberg under lördagen.

Vi fick se några riktigt fina resultat då båda kretsrekorden rök efter att P-O Andersson haft dem de senaste 10 åren. Mikael Andersson Frövi Linde slog till med hela 584 p i C och Pontus Schmidt segrade i B med 573 p vilket också är nytt kretsrekord, grattis ni båda!

Från Öpssk segrade Amie Blomér i dam med Elisabeth Magnusson på bronsplats, B-O Nordh och Richard Westling tog silver resp brons i vet Ä, Daniel Jander tog bronset i C och Janne Jorsäter bronset i B. Många höga resultat och en hel del pers satta, men i vår krets, med så många duktiga skyttar så är det inte lätt att ta medalj, ett lyxproblem för sporten egentligen. Grattis alla medaljörer och tack Frövi/Linde för ett väl utfört arrangemang.

Resultat

Örebroare på Europacupen. 2018-06-17

I helgen var det stor representation av Örebro och Länsskyttar på europacupen i Grovpistol och Standardpistol i Århus i Danmark. Från klubben var det Jan Jorsäter, Johan Nevelius och Pasi Tyynelä. Från Zinkgruvan Pontus Schmidt och Josefine Thörnkvist. Övriga svenskar var Jan-Olov Danielsson och Håkan Landebring.
På lördagen sköts grovpistol och på söndagen standardpistol.
I grovpistol var Jan-Olov den av Svenskarna som sköt bäst och kom fyra och kvalificerade sig till Europacupfinalen i Lisabon i höst. Janne fick en sjundeplats och missade finalen med endast en poäng.
I standardpistol lyckades Håkan kvalificera sig till Europacupfinalen och Janne var tre poäng efter.
Sverige blev tvåa i lag i Grovpistolen och trea i Standardpistolen.

Resultatlista

Resultatlista Örebropricken 2018. 2018-06-09

Resultatlista Örebropricken 2018. Segrare Anders Nilsson med 283 poäng. En tryckande värme gjorde det segt för alla men vi kämpade på....

Resultatlista

Örebroserien. 2018-06-04

Avslutades idag med "duell", Janne visade sig mänsklig och tre andra sköt bättre!!!

Resultat från kvällen

Värme på Vårmönstringen. 2018-06-02

Precis som hela maj varit en enda stor värmebölja så var dagens Vårmönstring ingen skillnad. Solsken och 28-29 grader varmt.

Hela 10 skyttar var med på fripistolen och bäst var inte helt oväntat Morgan Johansson från Stockholmspolisen på 529 poäng, även om resultaten nog påverkades av värmen.
I snabbpistolen var det ett fullt skjutlag på 6 personer som sköt. Bäst var Mikael Andersson från Lindesberg, på 549 p trots två bommar tätt följd av P-O Andersson på 546 poäng.
På söndagen fortsatte både värmeböljan och skyttet med Standardpistol, Grovpistol samt Sportpistol. 8 skyttar deltog i båda skjutlagen. I Grovpistol segrade Jan Jorsäter på 578p och i standardpistol på 556p. I juniorklassen segrade Josefine Thörnkvist på 551 i standard samt 558 i sportpistol.

Resultatlista Sport-, Grov- och Standardpistol

Resultatlista Snabb och Fripistol

GDPR- allmän information. 2018-06-01

Dataskyddsförordningen (även kallad GDPR efter det engelska namnet General Data Protection Regulation) börjar gälla den 25 maj 2018. Naturligtvis påverkas vår klubb också av den nya dataskyddsförordningen. Vi kommer att behöva se över hur, vad och varför vi lagrar personuppgifter samt vidta åtgärder för att skydda den enskilde. Styrelsen har börjat arbetet enligt RFs uppförandekod, och som ett led i detta har vi antagit en integritetspolicy som inom kort kommer att finnas i sin helhet här på hemsidan. I den kan du läsa mer om varför vi lagrar dina personuppgifter samt vilka rättigheter du som enskild har. Har du frågor angående detta är du välkommen att kontakta oss i styrelsen.

Integritetspolicy

En till städdag på banan Onsdag 2018-05-30. 2018-05-24

På onsdagkvällen var vi ett antal som fick gjort mycket på banan, lite återstår dock.

Onsdag 30 maj med start kl 17.30 fortsätter vi med att röja ur förråden, städa klubbstugan och ev ordna med figurer. Välkomna! Och ja, vi grillar också

Resultat Vsm fält. 2018-05-20

Vi tackar alla tillresta skyttar och funktionärer som gjorde sitt absolut bästa i den gassande solen idag! Rena rama högsommarvärmen! Nu finns en resultatlista med medaljörer och korrigerade placeringar efter särskjutningarna ute!

Resultaten finns här

Majtävling grovpistol . 2018-05-17

På torsdagen körde vi en rankingtävling. Janne vann på ett bra resultat.

Resultat

Örebropricken. 2018-05-13

Kommer vi att hålla den 9/6 i år! Anmälan senast den 4/6

Inbjudan

Vsm i fältskjutning. 2018-05-12

Som ni nog vet så arrangerar kretsen Vsm i fältskjutning söndag den 20/5. Vi är medarrangörer och kommer att ha hand om 2 stationer lika som på Örebroträffen!
Vi bygger stationerna på lördagen den 19/5 med start kl 10!
Även om du inte tänkt skjuta så går det bra att hjälpa till, fanns alltid något att göra!

Anmälda skyttar

Nevelius Försvarsmaktsmästare. 2018-05-12

Johan Nevelius slog till och blev mästare i grovpistolen på mycket fina 578p när Försvarsmaktsmästerskapen avgjordes förra helgen! Han blev även trea i milsnabben på 560p.
Öpssk hurrar och gratulerar!

Björnträffen. 2018-05-11

Några for till Älvdalen för att gästa deras trevliga Björnträff på Kristi himmelsfärd!
P-O tog några tredjeplatser och Rosevall nån fjärdeplats och tillsammans med Amie kom Öpssk tvåa i lagtävlingen!

Resultaten finns här

Örebroserien har startat. 2018-05-07

Och några var allt där och sköt precision som stod på dagordningen!

Resultat från kvällen

Kretsmästerskap Fält C & B. 2018-05-06

En finfin dag i Laxå i fantastisk fältskytteterräng och ypperligt arrangemang av Laxå PSK.

Fredrik Rosewall var ensam om att fylla i öppna C och blev därmed kretsmästare före P-O på andra plats och Daniel J på bronsplats, stort grattis!

I B segrade Erik Olsson Gyttorp och P-O tog silvret även där. Linus segrade i junior på fina 47 träff och Amie tog silvret i dam efter Nina Olofsson som även är medlem hos oss och därmed även blev klubbmästarinna i år. Jätteroligt och stort grattis till dig Nina!

För er som inte var på plats kan vi meddela att skjutbanorna i Laxå var synnerligen fina, äkta fältterräng där vi bjöds på en utmanande men rolig bana, vi kommer gärna åter.

Stort tack till arrangören, det här var perfekt på alla sätt och vis!

Resultaten finns här

P-O bäst i Sunne (igen). 2018-05-01

Även i år blev P-O Andersson bästa skytt i C-vapen på den kluriga banan runt Sunne skyttecenter!
Tur med vädret, inget regn förrän på vägen hem!
Rosevall placerade sig som brukligt bra i A3 & R3 och klubben kon trea i lag, vilket bestod av P-O, Fredrik & Amie!

Resultaten finns här

Rosevall bäst i Bengtsfors. 2018-04-29

Fredrik Rosevall vann R3 i Bengtsfors på söndagens fältskjutning!
Sedvanliga fikastationen var givetvis med!

Preliminära resultat

Lagseger i Ramsberg. 2018-04-28

Och vandringspriset hemma för gott igen!
Laget bestod av Anders Nilsson ( som sköt fullt och vann C2 ) Thomas Engman och P-O Andersson, grattis på er!

Resultaten finns här

Genrepet genomfört. 2018-04-24

I måndags så sköt vi första rankingtävlingen i Lufthallen på Slätten. Det var lite av ett genrep eftersom vi för första gången testade elektroniken i skarpt läge. Det blev några mycket bra resultat. Staffan Juskär, tillrest från Västerås sköt pers.

Resultat

Glöm inte att anmäla er till SM i Skövde. 2018-04-23

Platserna går åt fort om man vill ha möjlighet att välja starttid!

Anmälningssida

Kretsmästerskapet i milsnabb A & R. 2018-04-21

I strålande solsken så avgjordes det på lördagen! Inga lysande resultat från alla, men mästare korades och i A-vapen blev det Jan Stålvall som vann före Björn Arvidsson & Jan Lövgren!
I Revolver blev det Daniel Jander som vann före Björn Arvidsson & Kent Boström!

Resultaten finns här

Kretsfält i Västerås. 2018-04-16

Ett gäng Örebroare åkte till Västerås och sköt deras Kretsfält tävling. Daniel Jander vann C och B efter två fullare. Simon Jander sköt bra och slutade nia I C3. B-O Nord vann Vet.

Preliminära resultat

Rankingtävling i snabbpistol. 2018-04-14

Idag sköt vi Snabbpistol på Slätten, återigen i strålande sol och med plusgrader! Ett par mycket bra resultat blev det.

Resultat

DM i luftpistol. 2018-04-08

Fyra Örebroare var med på DM i luftpistol i Lindesberg. Jan Jorsäter, Richard Westling, Anders Nilsson och Jan Gustafsson. Janne vann på 554 p före Mikael Andersson.

Resultatlista

Fyristräffen. 2018-04-08

En lite annorlunda men ändå rolig tävling där vi bjöds på armarna runt stolpen, förvirring på förutsättningar, 5sek, tuff gunga och sittande med armbågsstöd!
Ja ja, hur som så blev det några resultat och P-O sköt fullt sina två varv och Olof blev tvåa i B2!

Resultat

Töreboda. 2018-04-02

I strålande väder så var det tradtionsenligt en gäng örebroare i grusgropen! Daniel Jander var den var bäst idag med sina tre fullvarv och seger i R3!

Resultaten finns här

Soligt på Påsktävlingen. 2018-03-31

På långfredagen var det den traditionsenliga Påsktävlingen i Lindesberg. Det var en strålande vårvinterdag med sol, mycket snö och ett par minusgrader. Lindesbergarna ordnade som vanligt med en fin tävling med god uppslutning av personal som skötte allt på bästa sätt.
Det var några Öpssk:are ditresta, Jan Jorsäter, Richard Westling, Anders Nilsson, Anne Blomqvist samt Stefan Widner. Richard sköt bra i B2 och tog en 2:a plats på 263 poäng. Janne segrade i C3 på dagens högsta resultat 283 poäng före Jan Gustavsson som också är Öpssk:are men tävlar för Tysslinge.

Resultaten

Vårfälten. 2018-03-24

Nu är Vårfältskjutningen avklarad för i år. Vi fick strålande vårväder med värmande solsken. Solen värmde även all snö och kärle så det blev lite fuktigt på sina ställen, men i det stora hela en härlig dag.
Vandringspriset togs i år av Joe Furborg som vann efter särskjutning med Mikael Larsson och Ragnar Olsson.

Ett stort tack till alla funktionärer och skyttar som gjorde årets vårfält så lyckad på alla plan.

Resultatlista

Vinterserien. 2018-03-17

Det var kallt om fingrarna när vi sköt vinterserien idag!

Resultat så långt

Några nya på g!. 2018-03-17

Solen sken på deltagarna från årets kurs!

Inför Vårfälten. 2018-03-12

Samling Lördag 17/3 på banan för planering inför vårfälten.

Ny skjuthandbok. 2018-03-12

Svenska Pistolskytteförbundets Skjuthandbok, upplaga 17, är fastställd att gälla från och med den 1 januari 2018. Enligt de nya rutiner som fastställdes av Förbundsmötet 2007 kommer varje upplaga av skjuthandboken att gälla under två år. Kretsar, föreningar och enskilda medlemmar är skyldiga att följa skjuthandbokens föreskrifter i samband med utövandet av Förbundets verksamhet.
Finns att ladda ner här!
Ändringar i SHB

Skjuthandbok

Snabbpistol i Åtvidaberg. 2018-03-11

Vi fick ett bryskt uppvaknande när vi gästade Åtvidaberg idag, eller vad sägs om 6sek 2 fig 45gr på första station, station två 2 fig 5sek och 45gr utan stödhand, station tre 3 fig 5sek 45gr och poängräkning!
När vi sen fick 2målgrupper 5fig och 8sek utan stöd upplevde vi det som lätt...
Nja, någon riktig tankevurpa måste det blivit.
Tråkigt när skyttar lägger ner pengar på att åka långt på en nationell tävling i hopp om trevliga banor (godkända), tyvärr kommer detta medföra tappade starter till nästa gång!

Ja ja, nog om det, Amie lyckades trots allt riktigt bra och segrade i Dam3 och P-O placerade sig hyfsat i B, Andreas, Svante och Westling försökte så gott de kunde! (bilden får symbolisera hur vi kände när vi åkte hem)

Ganska prel resultat

Hjälp till pistolskyttekursen. 2018-03-10

Nu lider årets kurs i pistolskytte mot sitt slut och banan är bokad lördag 17 mars kl 12.00-15.00 och söndag 18 mars kl. 10.00-13.00.
Vid dessa tillfällen behöver vi hjälp då vi ska skjuta för första gången. På lördagen behöver vi upp till 10 personer och på söndagen upp till 5 personer. Vi avslutar dessa tillfällen med kaffe och macka.
Vill du hjälpa oss så anmäl digtill Elisabet, elisabet.peter@telia.com

Vinterserien. 2018-03-10

Fortsatte idag med klart varmare väder! God uppslutning och så fick vi hjälp med graveringen av klubbmästerskapsmedaljerna, tack för hjälpen!

Resultaten finns här

Ungdomsskytte på Slätten. 2018-03-06

Nu är nya hallen på Slätten tillräckligt klar för att börja med ungdomsskytte. Vi kör på tisdagar 18.30. Ansvarig för skyttet är Filip Hofman och vill du hjälpa till på träningarna så är det bara att höra av sig.

Vårfältskjutningen. 2018-03-04

I år kommer vi begränsa starterna till 325 st, anmälan är nu stängd!! Klubbens skyttar går ett varv, allt för att få till en smidig organisation på stationer och sekretariat!
Anmäl gärna intresse till Elisabet eller Martina även om ni inte tänkt skjuta, vi behöver all hjälp vi kan få för att få detta att fungera så smidigt som möjligt för våra gästande skyttar!
Klubbens skyttar som inte hann anmäla sig, hör av er till Janne. Så fixar han en plats!

Inbjudan

Milsnabb i vinterskrud. 2018-03-03

Det var några tappra som letat sig till banan idag, det var faktiskt riktigt skönt väder och solen sken och värmde!
Några fina resultat sköts det, Pontus i C med fina 582p, Daniel i R fina 574p dör P-O var tvåa på 562p. Resultaten finns nedan, och vi tackar för en solig dag på banan!

Resultaten

Stjärnorna på slottet. 2018-03-01

Klubben var i år representerade när Länsstyrelsen och Örebro Läns idrottsförbund höll den årliga tillställningen för länets framgångsrika idrottare!
Kul att se Daniel Jander, Jan Jorsäter, Johan Nevelius & P-O Andersson uppskattas för sina fina framgångar på framförallt SM. Pontus Schmidt var också inbjuden!

Kallelse till årsmöte 27 mars. 2018-03-01

Här kommer kallelse till årsmötet med förslag till dagordning. Vid årsmötet så förättar vi traditionell medaljutdelning och sedan lotteri.

Kallelse med förslag till dagordning

Rankingtävling i snabbpistol. 2018-02-25

Idag körde vi första rankingtävlingen för året. Det blev en dubbelmatch i snabbpistol i 8 minus. Superfin dag och Anders Nilsson blixtrar in ett mycket bra resultat för en (nästan) debutant.

Resultat

Vinterserien. 2018-02-24

Strålande sol, men lite kallt när omgång 2 av vinterserien sköts. Ni som inte skjutit båda omgångarna, tänk på att det är sista dag senast onsdag!

Resultaten finns här

Några for till Överum. 2018-02-18

Och den som vanligt trevliga rundan runt skjutbanan på Borgudden!
Amie kämpade på, men hade trevligt ändå!

Resultaten finns här

Vinterserien omg 1. 2018-02-10

Vi vd 11 st skyttar som skippade tvsändningarna från OS för att skjuta Vinterserien.

Resultat omg 1

Ladies Cup 2018. 2018-02-07

Nu är det återigen dags för Ladies Cup, vi gratulerar Veronika Ferdén till 2017 års seger!

Resultaten finns här

Vinterfält 2. 2018-02-03

Några fler hade letat sig till banan för att skjuta del 2 av Vinterfältserien! Totalsegrar blev Daniel Jander som även satte alla skotten idag! Här hittar ni resultaten totalt:
Resultat totalt

Resultaten nr 2

Vinterfält 1. 2018-01-20

Lite dåligt med deltagare när vi arrangerade deltävling 1 på vinterfältserien, några sköt riktigt bra ändå i det fina vädret!

Resultaten finns här

Vinterserien. 2018-01-11

Dags att anmäla intresse för denna! Kontakta P-O om ni vill vara med!

Inbjudan

Vinterfältserie. 2018-01-09

Vi kommer att ha två enklare tävlingar i fältskjutning den 20/1 & 3/2 och dessa två kommer att vara kretsskjutningar och standardmedaljer utgår för varje dag!

Inbjudan

Trettondagsträffen. 2018-01-05

Några tappra blev vi som sköt lite kombinerad tävling på söndagen!
Tror många var lite förvånade av det bistra vädret och det blev ju inte några toppenresultat, men bäst två varv blev Daniel följd av P-O & Rosevall!

Resultaten

fortsättning av nyheter (2017)