Välkomna till ÖPSSK

Skinkskjutningen. 2017-12-16Mycket god uppslutning i år, god stämning och glada skyttar i nysnön! Klurig bana som vanligt och lotteriet efteråt blev lyckat!
P-O blev bästa skytt och Thomas Engman dagens julgris!

Resultaten finns här

Lucian i Mariestad. 2017-12-10

Som vanligt bjöds vi på fina banor och bra arrangemang när Lucian avgjordes på lördagskvällen! En mörkerfält som var väl avvägd i svårighet, men med sina svårigheter på några ställen.
P-O Andersson hade en bra kväll med två fullvarv och en andraplats i C3 & seger i B3! Tjepljak sköt bra i A3 och placerdae sig trea där!

Resultaten finns här

LF-Open i Danmark. 2017-12-04I helgen var Jan Jorsäter och Filip Hofman i Danmark tillsammans med Skyttesportförbundets utvecklingsgrupp för seniorer och juniorer. Filip var med som coach och Janne som skytt.
Även Pontus Schmidt var där tillsammans med Josefin Törnkvist och Pasi Tyynelä från Frövi-Lindesberg. Tävlingen var LF-Open i Tingsted i södra Danmark. En internationell tävling med i huvudsak startande från Sverige, Norge och Danmark.
Svenskarna sköt bra och hade flera deltagare i finalerna alla dagarna med flertalet segrar och medaljplatser.

Några på Fläskaskjutningen!. 2017-11-28

P-O, Linus och Westling åkte på Fläskaskjutningen i lördags för att få ihop lite fläsk till julbordet!
Men de fick nöja sig med att ha chansen att bli miljonärer istället, då det endast delades ut skinka till de som vann sin klass med tillräckligt många deltagare!
Hyfsat bra resultat blev det i alla fall i C-vapen!

Resultaten finns här

Och några på Sannaosta!. 2017-11-27

Olof, Fredrik och Andreas representerade oss i Karlstad!

Prel resultaten finns här

Luftpistol Allsvenskan. 2017-11-22

Nu är det dags att anmäla intresse om ni vill skjuta luftpistolallsvenskan. Hör av er till Janne Jorsäter senast 28/11.
Herrar och Damer skjuter i 3-mannalag. Övriga klasser i 2-mannalag.

Inbjudan och info

Pontus bäst på Vargamörkret. 2017-11-19

Pontus blev bäste skytt efter särskjutning med Hans Granath på Vargamörkret!
Han missade inte ett skott, inkl särskjutningen om vandringspriset. Några få tappra Öpssk:are gjorde riktigt bra ifrån sig, förutom Pontus så placerade sig Amie, P-O, Anders Nillson & Richard Westling!
Lagseger blev det också genom Pontus, P-O & Anders!

Resultaten

Prel resultat från Hemortens . 2017-11-13

Finns här

Preliminära resultat

Respektera skjuttiderna på skjutbanan. 2017-11-12

På förekommen anledning så påminner vi om vilka skjuttider det är för att nyttja pistolbanan på Slätten, vänligen gör det då vi fått klagomål på detta! Det står anslaget både på skjuthallen bredvid ingången och på hemsidan om ni är osäkra!
Styrelsen

Ordningsregler och skjuttider

Jössedubbeln. 2017-11-12

I strålande solsken för en gångs skull så avgjordes Jössedubbeln på banorna vid Arvika Pk:s bana.
Det var en utmanande bana som vanligt som kanske blev lite väl svår när det sköts i mörkret på kvällen!
Öpssk:s skyttar höll sig väl framme och speciellt Linus Ericsson som bara hade en p bort på dagskjutningen och på kvällen hade han näst högsta resultat i C!
P-O Andersson slog till och vann R3 på dagen och C3 på kvällen, Rosevall sköt bra på dagdelen i A3 och Andreas Pettersson gjorde bra ifrån sig i mörkret!
Örebroarna genom, P-O, Linus och Rosevall vann övertygande lagtävlingen, riktigt skoj.

Preliminära resultat

Resultat Mörkerfälten. 2017-11-05

Kul att se så många tillresta ikväll på en inte alltför lätt bana. Vi tackar de tappra funktionärerna vi hade! ( bild på vår uppfräschade klubbstuga )

Resultaten finns här

Tangerat pers i Luft. 2017-10-30

På söndagen var Jan Jorsäter och Filip Hofman i Västerås och sköt rankingtävling i luftpistol i samband med deras DM. Janne var även anlitad som domare för tävlingen.
Janne visade att träningen gett resultat och slog till med tangerat personligt rekord på 570 p. Även Filip sköt bra och hade perioder med riktigt bra skytte och slutade på 547 p.

Resultatlista

Jander bäst i Enköping.. 2017-10-23

Daniel Jander och Olof Sultan gästade PK Ena och sköt deras fältskyttetävling i helgen. Efter vinst i R & B och en niondeplats i C så tog Daniel hem titeln "Dagens bästa skytt" totalt. Olof fick med sig en seger i B2.

Resultaten

Höstfälten. 2017-10-14

Det blev ju riktigt fint väder till slut även om det såg lite dystert ut på morgonen!
Dryga 70 starter på den riktigt roliga banan som Daniel pusslat ihop, en station med fyra fallmål t.ex!
Perfekt svårighet då det var minst en i varje vapengrupp som prickade in alla 48 skotten! Tack alla funktionärer som ställde ut och plockade ihop banan!

Resultaten finns här

DM i Sportskytte. 2017-10-08

Denna något kylslagna söndag var det Distriktsmästerskap i Sportskytte för Örebro Läns SDF. Vi hade även några tillresta skyttar från Lövsta som sköt rankingresultat.
Janne Jorsäter segrade i Sportpistol och Grovpistol och Pontus Schmidt segrade i Standardpistol.
Tommy Rausberg segrade i veteranklassen i Standard och Sportpistol. Josefine Törnkvist segrade i Juniorklassen i Standardpistol.

Resultatlista

Sportskytte på Torsdagar. 2017-10-06

Nu flyttar torsdagsträningen inomhus igen, vi tränar i Kumlahallen. Alla skyttar med eget vapen är välkomna och vi skjuter mellan 19.00-21.00. Det finns sex skjutplatser. Blir vi fler än sex personer så delar vi upp tiden, max 12 pers per kväll. Inför varje pass måste anmälan ske till Filip Hofman så att vi kan planera träningsmomenten. Om man vill delta så följer man planerad träning. Banhyran är 30 kr per person.

Träningsschema

Landskamp mot Norge. 2017-10-03

I helgen var det landskamp mot våra Norska vänner. Tävlingen gick på Bærum Pistolklubbs banor utanför Oslo. Sverige blev i år för svåra för Norrmännen och vann landskampen med 7-3 (Individuell seger + lagseger räknades). För Örebro Pssk räkning var Jan Jorsäter med och deltog i luft, sportpistol och snabbpistol.

Resultatlistor

Inför Höstfälten. 2017-10-01

Inför höstfälten måste vi fixa till banan. Samling på slätten lördag 7/10 kl 09.00. Högt gräs behöver röjas så ta med röjsåg ni som har.

Resultat Vsm i milsnabb. 2017-09-30

Vi tackar för deltagandet på årets Vsm i milsnabb, några riktigt bra resultat blev det i flera av vapengrupperna. Tack alla arrangörer för hjälpen idag!
För klubbens skyttar gick det riktigt bra, P-O vann B, Simon Jun, Daniel tvåa i R & C samt trea i B, Ingela Reveny Lönner blev tvåa i dam, & B-O & Richard silver och brons i VetÄ!
Sen blev det ett gäng lagguld också!!

Resultaten finns här

Nya Wermlandsserien. 2017-09-24

Nu är det dags att anmäla sig till Nya Wermlandsserien.

Inbjudan

Distriktsmästerskap i Snabbpistol. 2017-09-21

Pontus Schmidt vann inte helt oväntat årets distriktsmästerskap i Snabbpistol på 576p. 2:a blev Mikael Andersson på 558 p följd av Jan Jorsäter på nytt personligt rekord 551 p. Kvällens näst bästa resultat på 560 p hade Jan-Olov Danielsson som var tillrest från Älvdalen Pk

Resultatlista

Mjölbyträffen. 2017-09-17

En bana som bet ifrån ordentligt väntade oss tre tillresta Örebroare på Mjölbyträffen. Pontus Schmidt segrade i C med en poäng bort och Daniel Jander slutade trea med två poäng bort. Det var ingen skytt som sköt fullt i C. Bengt-Olov Nordh blev tvåa i VÄC. Dessa skyttar vann även lagtävlingen. I R slog Daniel till med ett fullvarv och vann.

Resultaten

Soligt i Storfors. 2017-09-17

Som brukligt var det motljus på vissa stationer när solen lyste i Storfors.
KLubbens skyttar skötte sig riktigt hyfsat, Rosevall vann A3, P-O B3 och så lagbrons med Amie, Rosevall och P-O i laget.
Övriga bra placeringar: Amie, tvåa i D3, Richard W tvåa i B2 och Fredrik och P-O placerade sig 4-5 i R3.

Här finns resultat!

Nordiska mästerskapen i fältskjutning. 2017-09-16

Gick ju nu i lördags i Boden
Öpssk:s juniorer Simon Jander och Linus Ericsson var ju även i år med och representerade Sverige!
Det blev en silvermedalj i laget och båda sköt riktigt bra, Simon var snubblande nära en individuell medalj och blev fyra individuellt!
Herrarna vände efter första varvet och sköt strålande på B-varvet, detta gjorde att de tog guld i lagtävlingen. Damerna fick också nöja sig med silver i lagtävlingen!

Resultatlista

Kretsmästerskap i A och R. 2017-09-11

Vi var några som for till Ramsberg för att skjuta kretsmästerskap i fält vpgr A och R. Guldet i bägge vapengrupperna gick till ÖPSSK genom Daniel Jander i R och Fredrik Rosevall i A

Resultat

Utgång Höstfälten. 2017-09-07

Som vanligt går vi ut och äter på kvällen. Anmälan för detta på SMS till Daniel 070-7535980 senast 1/10. Förslag på restaurang är Bueno bistro eller Wongs.

Janne kvalificerad till Europacupfinalen. 2017-09-04

Jan Jorsäter har kvalificerat sig till Europacupfinalen i Grovpistol som går 16-17 september i Karlstad.
Janne sköt Europacupens deltävling i Lahti i juni där det var ovanligt höga resultat för att kvalificera sig och missade där att placera sig bland de 4 bästa som krävs för att kvalificera sig.
Nu har Janne ändå fått en plats i finalen pga återbud från skyttar och får representera Sverige när finalen går på "hemmaplan" i Sverige. Andra svenska skyttar som kvalificerat sig är Per-Anders Lander, Mikael Nilsson och Håkan Landebring.

Rekord på Örebroträffen. 2017-09-01

Årets Örebroträff som gick av stapeln i söndags blev en riktig succé med nästan hela 300 starter. Jättekul!

Vi bjöds på utmärkt skytteväder och riktigt fina banor som tydligen bet till mer än väntat när vi ser resultatlistan. Endast en skytt lyckades att fylla i C och det var Arvikas Pär Nilsson som därmed tog hem tusenlappen i Herr. I dam tog Maria Bergenheim Älvenäs segern en poäng före Amie Blomér som fick med sig andraplatsen. Grattis till Pär och Maria

I B segrade P-o Andersson före Ragnar Olsson, Fjugesta, efter särskjutning och Fredrik Rosevall kom på andra plats i R3 med fina 47 träff där Fryksdalens Lars Dahlström var enda skytt att fylla, grattis! Våra juniorer Simon och Linus visade återigen stor skicklighet och kom på första och andraplats i juniorklassen samt tog tredejplatsen i lagtävlingen tillsammans med Tomas Engman, som för dagen gick som junior. Det bådar gott inför nästa helgs landskamp (Nordiska mästerskap) som går av stapeln i Boden där båda killarna representerar Sverige. Lagtävlingen vanns f.ö av Öpssk 1 med Janne J, Daniel J och P-O A straxt före Arvika PK. F.ö presterades många fina resultat. Kul att Johan Melander sköt mycket bra i C1, Svante C trea i C2 och B-O Nordh tvåa i VÄ.

Tack alla skyttar som kom och gjorde tävlingen till det den var och alla funktionärer som jobbade och slet i 12 timmar i skogen, det var en fin dag! Resultat finns nedan

Resultaten finns här

Mycket skytte i helgen.. 2017-08-27

På vår blogg kan ni följa Dawidsons erövringar med magnumen!

Bloggen

Kretsfält i Smedsbo. 2017-08-27

Vid sidan av alla fina prestationer har några av våra medlemmar gjort fint från sig på kretstävlingen i Smedsbo. enligt skyttarna möttes de av en trevlig och varierad bana med såväl plåtmål, direktväxlingar och en gunga och en trevlig lördag i det fina sensommarvädret.

Bra sköt de också och Richard Westling slog till med ett fullvarv och seger i VÄ, stort stort grattis! Utöver det segrade han i R2. Härlig skyttehelg för ÖPSSK

Resultaten

Medaljregn på SM. 2017-08-27

Örebro PSSK har verkligen ett framgångsrikt SM i Sportskytte i Uppsala.
Första dagen startade Pontus Schmidt med att återigen ta SM-Guld i snabbpistol, sitt tredje på raken. På Fredagen tog Jan Jorsäter Silver i Grovpistol och Lagguld tillsammans med Pontus Schmidt och Johan Nevelius. Johan Nevelius slog även nytt personligt rekord.
På lördagen var det Sportpistol på programmet och Johan, Janne och Pontus tog även här lagguld en poäng före Aleholms PK.
.På söndagen var det ovanligt höga resultat i Standardpistol. Hela 5 skyttar över 560 p. Janne hade 561 p och placerade sig på en 5:e plats.

Resultatlista

SM Silver till Johan Anselmius. 2017-08-26

Samtidigt som Sportskytte SM pågår Springskytte SM i Uppsala. Johan Anselmius klarade av bedriften att springa på fina 36 minuter och endast tappa 4 träff.
Johan tog därmed hem Silvret i H21 klassen.
Jan Jorsäter lyckades skjuta fullt och hade en löptid på ca 37 minuter men kom precis utanför medaljplats i den tuffa H35 klassen.

Resultat Individuellt

Arbetskvällar. 2017-08-23

Onsdag 23 augusti, dvs om en vecka samt onsdag 30 augusti fortsätter vi det vi påbörjade i våras ute på banan. Främst skall vi rensa ogräs och och göra klart i förråden, övriga lokaler är fina.

Vi startar ca 17.00 men det går bra att droppa in vartefter. OBS!! Vid regn så ställer vi in eftersom det handlar om mycket utejobb. Självklart tänder vi grille och bjuder på förtäring, välkomna alla medlemmar till vår bana!

Örebroträffen. 2017-08-22

Här kommer en arbetsfördelning till Örebroträffen 2017-09-02-03, vi samlas i Munkhyttan den 2/9 kl 10 för byggnation av banorna! Klubbens skyttar anmäler sig snarast så vi kan planera in stationerna och patrullönskemål. Stationer 1. Frövi-Lindesberg 2. Pålsboda 3. Ramsberg. 4. Fjugesta + Laxå 5. Hallsberg + Degerfors 6. Örebro PSSK. 7. Örebro PSSK. 8. Gyttorp + Tysslinge + Hällefors + Kumla.

Anmälan

Kretsmästerskap i Springskytte. 2017-08-21

Söndagen bjöd på kretsmästerskap i springskytte i Ramsberg. 8 deltagare ställde upp och det är ett par mer än det brukar vara.Totalt 6 km och 6 omgångar med fallmål avverkades. Vädret var varierande med en blandning av solsken, lite blåst och regnskurar som gjorde det lite mer svårskjutet än vanligt efter ett par varv på den 1 km långa banan. Johan Anselmius sprang snabbast på 42:25 följd av Janne Jorsäter på 42:45, men efter tillägg av tid för missade fallmål (1 min per bom) vann Janne på 45:45 före Johan på 55:25. Trea blev Mikael Karlén från Ramsberg.

Finfint i Överum. 2017-08-20

4 Öpssk:are var och gästade den trevliga fältskjutningen i Överum.
Linus vann junior, P-O trea i B3, Westling tvåa i B2 och Amie sköt riktigt bra i A3 där hon slutade femma!

Prel resultaten finns här

Ramstedt kretsmästare i magnumprec!. 2017-08-20

Richard Ramstedt vann kretsm i magnumprecision i pistolklassen när det avgjordes i Laxå!

Resultatlista

Tisdagsträning. 2017-08-15

Tisdagen den 15/8 kl. 18.00 kör vii gång med höstens träningsskytte.Välkommna!

Landslagsuttagning Fält. 2017-08-14

På årets uttagning till fältskyttelandslandslaget i Kaflås var Daniel och Simon Jander på plats. Simon som redan är klar för juniorlandslaget var inbjuden att träningsskjuta och sköt utom tävlan. Han presterade under de fyra varven ett totalresultat som hade räckt till en plats i seniorlaget. Daniel sköt jämnt under de fyra varven men saknade i slutändan 4 träff för att komma med i laget och slutade på 13:e plats. Ett stort grattis till Christian Johansson, Joe Furborg, Tomas Hämäläinen och Lars Hagman som repressenterar Sverige i Nordiska Mästerskapen som avgörs i Boden i slutet av September.

Kretsmästerskap i precision. 2017-08-12

Nu finns det resultat, spännande finaler blev det i några av vapengrupperna. Vi tackar deltagare och funktionärer för en heldag på skjutbanan!

Resultat

SM i magnumfält!. 2017-08-06

Resultat SM M-fält
Lördagen Jag var där och dagen startade med regn som senare övergick i solsken. Det var en bra bana med bland annat tre stationer långhåll (165m, 165m, 155m). Det blev ett dåligt M4-varv trots bra bana och trevlig patrull. https://webshooter.se/competitions/68/results
Söndagen Jag var där och dagen började med småregn och mörker som senare övergick till slagregn då och då (just som man skulle skjuta). Det var samma bana med en smärre förändring (bekämpningsmålet måste inte bekämpas utan räknades som vanligt mål). M2-varvet gick ännu sämre än M4. M5-varvet blev bättre men ej bra med tre slarv-bort (bla en i grannens tavla). https://webshooter.se/competitions/69/results
MVH / Jan

Janne Nordisk Mästare för Veteraner. 2017-07-22I helgen går Nordiska Veteran Mästerskapen i Karlstad. Vädret var soligt som sig bör i Karlstad och man hörde många av de namnkunniga skyttarna byta minnen från gamla mästerskap i svunnen tid.
Janne Jorsäter hade högst resultat i både Standardpistol (555p) och Grovpistol (576p) och blev Nordisk Mästare i H45 klassen. Pasi Tyynelä från Frövi-Lindesberg Ps kom trea i Grovpistolen på 571 p.

Resultat

Struligt men lyckat SM. 2017-07-16


SM i Östersund går in på sista dagen och vi kan konstatera att de stackars arrangörerna inte haft turen med sig med något. Allt från att funktionärer dragit sig ur, strul med resultatredovisning, felaktig station som ströks och ett ihållande kallt ösregn. Eloge till de som jobbat hårt, eloge till Lena Sjögren som styrde upp och bjöd in deltagande skyttar att hjälpa till och stor eloge och tack till de som ställde upp och gjorde det. Tillsammans fixade vi det.

Strulet till trots var SM lyckat för ÖPSSK. Vi startade med lagbrons i Milsnabb C på tisdagen. På Onsdagen blev det lagguld i milsnabb R med Janne, P-O och Daniel. Tyvärr var Johan Nevelius inte med i laget i milsnabb B för han hade verkligen dagen och kom sexa med fina 570p. Grattis alla!
>br>Dagen var inte slut med det, Linus blev svensk juniormästare i milsnabb och Simon tog silvret, tillsammans tog de även lagguldet, Grattis killar!

I fält B blev det återigen ett lagguld med Janne, P-O och Daniel, fantastiskt roligt. Vi fortsatte med att Simon blev svensk juniormästare i fältskytte och tillsammans med Linus som var fyra i fält skall de representera de Svenska färgerna på NM i september. Grattis igen killar. De har även tagit lagguldet både i fältskytte och precision för juniorer, en trippel alltså.

I precision B var Janne i högform med 341 i grundomgången stod han först i finalen och efter flera särskjutningsomgångar var bronset bärgat, stort grattis. P-O hade dagen i fält C, tyvärr slank absolut sista skottet ut men han fick ändå vara med om att skjuta i sär om bronset och det slutade med en fin femteplats.

Ett lyckat SM för våra tillresta och för övrigt kan vi konstatera att årets kung är Robert Råsbo som i stort sett tagit medalj i allt han ställt upp i och är flerfaldig guldmedaljör, vi i ÖPSSK bugar oss och gratulerar.

Resultat hittas här!

Fjugestaträffen. 2017-07-06

10 Öpssk'are hade tagit sig till Fjugesta och den årliga precisionstävlingen. Precisionen var varierande men en hel del av utbudet på prisbordet följde ändå med hem till Örebro.

Resultat

Jackor! . 2017-06-29

Har fått efterbeställningar från ett par som missat beställa jackor förra gången. Är det någon mer som vill hänga på så hör av er skyndsamt till martina@hemmahos.nu. Jackorna kommer inte att levereras förrän efter semestern, men ni betalar naturligtvis ingenting förrän de kommit!

Personliga rekord på Midsommarrankingen. 2017-06-25

I helgen var det rankingtävling i sport/grovpistol samt snabbpistol på Slätten. Pontus Schmidt var i storform och slog till med två höjdarresultat i snabbpistol. 579 p i första matchen och 581 p och nytt personligt rekord i andramatchen. Dessutom tangerade han sitt personliga rekord i Grovpistol på 577 p. Även Jan Jorsäter slog till med personligt rekord i snabbpistol på 547 p och hade 578 p i Grovpistolen. Johan Nevelius sköt även han bra och hade 562 p i grovpistolen endast 3 p från personligt rekord.

Resultatlista

Lapua Europacup i Lahti. 2017-06-23

I helgen var Jan Jorsäter i Lahti i Finland och sköt Lapua European Cup i standardpistol och Grovpistol. Förutom Janne var det Jan-Olov Danielsson, Älvdalen Psk som representerade Sverige.
I grovpistolen var det höga resultat. Hela 5 skyttar hade 580 p eller mer med Estländaren Peeter Olesk i topp på 586 p. Janne Danielsson kom på 9:e plats och Janne Jorsäter på 17:e.
I standardpistolen kom Janne D på 8:e plats och Janne J på 12:e plats.

Dvardalaträffen. 2017-06-19

Vid lördagens tävling Dvardalaträffen deltog fyra skyttar från ÖPSSK. Daniel Jander lyckades att skjuta fullt på alla sina tre varv och gick till särskjtning om dagens bästa skytt. Daniel slutade tvåa i R delad etta i B och fyra i C. Rickard Westling vann R2 och slutade trea i VÄC.Richard Ramstedt slutade trea i A3.

Resultaten

SM Påminnelse. 2017-06-13

Påminner om att startavgifterna för SM skall betalas in snarast! 250kr /start.

Det får inte glömmas! Hälsar kassören

Veteranläger i Uppsala. 2017-06-12

I helgen genomförde SvSF veteranläger i Uppsala. Kursledningen bestod av olympiern Staffan Oscarsson. Det är bara att rekommendera alla att ta möjligheter som den här när det bjuds. Det kommer att bjudas på fler tillfällen.

Örebropricken 2017. 2017-06-11

Så var segraren korad och i år blev det Jan-Olov Danielsson från Älvdalen PK, stort grattis.
Resultatlista nedan.

Resultatlista

Torsdagstävling. 2017-06-08

I kväll var det den 4:e torsdagstävlingen och idag var det Standardpistol på programmet. Efter lite ostadigt väder under dagen blev det till slut uppehåll medan vi sköt.
Janne Jorsäter hade högsta resultatet för kvällen med 564 p följd av Filip Hofman på 533 p tätt följd av Johan Nevelius på 530p. Johan sköt en riktigt bra omgång med 20-sekunders serier med 3 st 48:or på raken. Det är kul när det stämmer, lika kul som det är tråkigt när det inte stämmer. Men det är väl så det är med standardpistol.

Resultatlista

Örebroserien. 2017-06-07

Örebroserien avslutades ikväll med snabbskjutning (duell), och vi var hela 15st i det för stunden fina vädret!
Totalt var inte oväntat Janne Jorsäter bäst, följd av P-O A & Anders Nilsson. Kul också att se Johan Anselmius som presterade mycket bra resultat i klass 1!

Här finns resultat!

Kretsmästerskapet i milsnabb C & B. 2017-06-06

Gick på nationaldagen i Lindesberg! Fina resultat presterades och medaljer delades ut till förtjänta skyttar.Klubbens skyttar höll sig som vanligt väl framme.

Resultatlista

Riksmästerskap i magnumprecision. 2017-06-05

Jag var där
Det var en trivsam tävling med 4 skjutlag om nästan 40 i varje på lö och 3 skjutlag om nästan 40 på sö. Lördagen startade med duggregn som övergick i regn och söndagen var uppehåll och nästan sol genom molnen. Det var roligt att det var en Motala-skytt som vann en av klasserna även om det var i M4. Tävlingen kan rekommenderas för hågade. Tävlingen kommer troligen att gå på Gotland nästa år.
(Själv hade jag en mindre bra tävling då jag nyss blivit av med en tredygnsmigrän och hade en del sviter kvar med aura varför starten med M7 (en otrimmad huggorm) gick rätt åt pipan och de andra med M2, M4 och M5 inte heller gick något lysande.)
MVH Jan Davidsson

Resultaten finns här

Nevelius i Mjölby. 2017-06-05

Johan Nevelius presterade bra på Mjölbysnabben, en seger i C och en andraplats i B!

Resultaten finns här

Träningsläger i Uppsala. 2017-06-04

I helgen var Pontus Schmidt och Jan Jorsäter på träningsläger i Uppsala. Även Josefin Thörnkvist från distriktet var med på lägret. Träningslägret var ett samarrangemang mellan Skyttesportförbundet och det militära landslaget.
Matti Kirilov var tränare för precision och Mikael Andersson tränare för snabbskyttegrenarna.
Skyttarna för förlagda på LSS (gamla flygflotiljen) utanför Uppsala, så det var nära till Faxans skjutbana som bara ligger någon kilometer bort.
Matti drillade skyttarna i avfyrningsteknik för att få till ett offensivt skytte med en mängd övningar blandat med tips under fredageftermiddagen och lördag förmiddag. På Eftermiddagen och förmiddagen på söndagen var det det snabba skyttet som skulle drillas av Mikael. Här var det lyft och fokus på korn som övades tillsammans med ett par småtävlingar för att få lite tävlingsträning.

Personligt rekord för Johan o Johan. 2017-06-03

I torsdags var den tredje torsdagstävlingen under våren.
Johan Nevelius var i storform och klämde till med personligt rekord i Grovpistol på 565 p trots en bom i första duellserien. Det ser lovande ut för resterande säsong. Janne hade 573 p med ett par lite svajiga duellserier. Men det ska nog kommande helgens träningsläger i Uppsala tillsammans med Militärlandslaget råda bot på.
I sportpistolen var det Johan Anselmius som även han slog till med personligt rekord på fina 550 p. 9 poängs förbättring mot förra torsdagstävlingens personliga rekord.
Det märks att vinterns och vårens torsdagsträning i sportskyttegrenarna som vi genomfört i Kumlahallen har gett utdelning.

Nästa torsdag är det tävling i standardpistol, sedan fortsätter vi ett par tillfällen med träning efterföljande torsdagar.

8/6 Standardpistol (Tävling )
15/6 Sportpistol/Grovpistol
22/6 Standardpistol
29/6 Sportpistol/Grovpistol

På söndagen 25/6 blir det tävling i sport/grovpistol samt snabbpistol. Se inbjudan

Resultatlista

Resultat Vinterserien. 2017-06-02

Här kommer resultaten från Vinterserien!

Resultaten

Vårmönstring. 2017-06-01

I helgen sköt vi vårmönstring på Grimsta. Det gick bra för ett par av örebroskyttarna.

Resultat

Resultat Björnträffen. 2017-05-27

Några örebroare var i Älvdalen på kristi himmelsfärd och tog sig an den kniviga banan. Det gick ju riktigt bra för de flesta! (utom för Rosevall som fick punktering på vägen dit)

Preliminära resultat

Öpssk tävlade för Sverige på världscupen . 2017-05-25

Under veckan som gick tävlade 750 skyttar från 80 länder på världscup i München, Sverige skickade sju skyttar. Fem gevärsskyttar och två pistolskyttar, båda från Örebro län. Josefine Thörnqvist representerade Frövi-Linde och Pontus Schmidt representerade Öpssk. Båda gjorde en stabil insats, träning och rutin ger resultat och båda hanterade tävlingssituationen på ett mycket bra sätt med resultat som är väl godkända. Pasi Tyynelä och Filip Hofman var också på plats för att stötta tillsammans med förbundskapten Jonas Fyrpihl.

Dags för Allsvenskan. 2017-05-23

Nu är det dags att anmäla sig till Allsvenskan i Sportskytte. Allsvenskan är en lagtävling med tvåmannalag i sportskyttegrenarna. Lagtävlingen skjuts i ett seriesystem i sju omgångar där alla lag möter alla. Se inbjudan för när omgångarna är och vilka grenar/klasser.
Hör av dig till Janne senast 7/6 om du är intresserad och i vilka grenar.

Inbjudan

VSM i Göteborg. 2017-05-22

Vi var inte många som for ner till Göteborg och försvarade våra gul/svarta färger på årets VSM. Amie, P-O, Daniel och Fredrik R.

Vi startade tidigt söndagmorgon med B och på den mycket utmanande banan med tider som fått Norge att blekna sköt Daniel såpass bra att han senare under dagen fick skjuta isär om medaljerna och bärgade ett brons, grattis! Tyvärr missade vi att anmäla ett lag i B för det visade sig att Daniel, Amie och P-O tillsammans kunnat försvara sitt lagsilver från förra året, trist men så är det ibland.

I C blev resultaten sämre, banan var mycket tuff och det slank ut en och annan, Amie gjorde riktigt bra i från sig i damklassen och bärgade en 5 plats bland de 18 som deltog. Bara en träff och en figur från medaljerna.

I revlover blev det dock full pott för Daniel som fick skjuta isär om guldet mot Christian Johansson Lidköping, efter 7 omgångar kunde Christian stå som segrare och det med en mm tolkning till hans fördel. Bra jobbat Daniel, stort grattis vi är stolta över dig!

Tack till arrangörerna för en fin dag där allt flöt på mycket bra, roliga tuffa och utmanande banor och strålande fint väder.

Resultaten

Örebropricken. 2017-05-22

Nu finns inbjudan till denna,vi behöver lite hjälp med funktionärer på denna tävling. Skjutledare, markörer m.m
Kontakta Anders Friberg Kihlander som håller i denna tävling i år.

Inbjudan

Hemortens. 2017-05-21

Dags att skjuta denna, vi kör onsdagarna 24/5 & 31/5. Skjutkort ligger i skåpet för automatiken.

Inbjudan

Toppresultat i värmeböljan. 2017-05-18

På kvällens Torsdagstävling i Grov/Sportpistol var det värmebölja till skillnad mot vad vi fått vänja oss vid under våren. Kanske var det det som inspirerade skyttarna eller så var det vinterns träning som börjar ge resultat.
Janne Jorsäter slog till med ett riktigt toppresultat och personligt rekord i Grovpistol på 586 poäng.
Johan Anselmius sköt också bra och avslutade med en snygg 49 serie i duellen med 4 innertior och totalt 541 p.
Vi fortsätter med skytte på torsdagar, som vi gjort tidigare under våren, och har träning nästa torsdag och därefter tävling de två följande torsdagarna.

Resultatlista

Jösseträffen. 2017-05-15

På en ganska tuff bana så gjorde några tillresta Örebroare vad de kunde för dagen när Jösseträffen avgjordes på lördagen.
Inga jättebra prestationer men några bra placeringar blev det iaf.

Resultatlista

Vsm i fältskjutning. 2017-05-14

Nu finns inbjudan och anmälan till Vsm i fältskjutning, som går i Mölndal! Uppdaterat med starttider!!

Inbjudan och anmälan

Städkväll på banan Tisdag 16/5. 2017-05-14

På tisdag den 16 maj med start ca 17.30 (det går utmärkt att komma senare) har vi den årliga städkvällen på banan.

Denna tillställning är viktigt då banan är allas ansvar, den har vi medlemmar gemensamt och tillsammans ska vi se till att den är snygg och prydlig.

Vi kommer städa klubbstugan och skjutledarbåset, ta hand om gammalt målmaterial, städa skjuthallen, plocka upp gamla tomhylsor och se till att vallen är i ordning mm mm. När vi är ett gäng så går det både fort och galant och därefter samlas vi till en trevlig stund och grillar tillsammans.
Städkvällen innebär inte bara arbete utan även trevligheter så varmt välkomna alla medlemmar i Öpssk, tillsammans gör vi vår bana till det den är!/Styrelsen

Kylig Torsdagstävling. 2017-05-12

På torsdagen var det ytterligare en kylig dag på skjutbanan när Öpssk hade Torsdagstävling, rankingtävling i standardpistol. Kanske var det därför bara fyra skyttar dök upp.
Trots kylan slog Filip Hofman till med nytt personligt rekord på 543 p och Jan Jorsäter hade 562 p
Nästa torsdag blir det nya tag med Sport/Grovpistol och sedan ytterligare två torsdagar med tävlingar i sport/grov och sist standardpistol.

Resultatlista

Kretsmästerskap fältskjutning C & B. 2017-05-07

Det blev ju en fin dag på Slätten trots hot om regn..
48 skyttar i C och 32 i B gjorde upp om medaljerna idag. Daniel Jander vann både C & B efter särskjutningar! Amie vann dam, Linus junior och Westling blev tvåa i VetÄ.
En lagom tuff bana där det var två veteraner som blev de enda att skjuta fullt (Leif Pettersson & Ragnar Olsson)i vapengrupp C, medans det var 3 som lyckades i B, Daniel J, Lennart E & P-O A.

Resultaten finns här

Dawidson i Kristinehamn. 2017-05-06

Jan Dawidson fick med sig några bra placeringar när han var på helgens Lussmällen och Reitoröken i Kristineman. En andra och en fjärdeplats i M2 bl.a.

Här finns resultat!

Bygga bana till söndag. 2017-05-04

Som ni nog läst så har vi kretsmästerskapet i fält C & B på söndag 7/5. Och då behöver vi ställa ut lite figurer på lördagen, vi samlas kl 10.
Hälsn P-O

Klubbjackor. 2017-05-04

Om det är någon som önskar beställa en klubbjacka så kan ni kontakta mig på martina@hemmahos.nu. Vi har två varianter på jackor i år, så maila mig vid intresse så återkommer jag med bild och priser. Om ni vet med er att ni vill beställa, så be att få prova någon klubbkompis jacka under KrM i helgen så ni vet vilken storlek ni önskar. (Finns dam och herr). Senast den 15 maj vill jag ha era beställningar.

Soligt och fint i Sunne. 2017-05-01

Vårsaluten bjöd på ett strålande väder och nu kan vi börja tro på våren igen!
Fem tappra skyttar från Öpssk åkte upp och kämpade med alla Värmlänningarna, P-O lyckades bäst genom att bli bäste C-skytt. Detta trots han hade 47 träff, dock med alla träffade figurer. Linus gjorde återigen en bra runda i C och vann juniorklassen.
Svante Carlsson placerade sig tvåa i A2 medans Rosevall och B-O hamnade lite längre ner i listorna för dagen.
Rosevall fick trösta sig med ett lagbrons tillsammans med P-O & Linus iaf.

Resultaten

Ramsbergsträffen. 2017-04-30

Det var många Öpssk:are på plats i Ramsberg på lördagen och många bra resultat blev det också.
Daniel Jander slog till och sköt fullt alla de tre varven han gick, men fick tyvärr inte med sig någon seger trots särskjutning i alla vapengrupperna. Fantastisk bra skjutet dock!

Våra juniorer skötte sig som vanligt, Linus Ericsson sköt för första gången fullt i C vilket vi gratulerar till! De provade också på att skjuta varsitt B-varv, vilket de gjorde med bravur! Simon Jander med 46 träff och Linus med 45, imponerande av killarna

Amie Blomér vann D3 och lagsegern,genom P-O Daniel och Simon, gick till ÖPSSK.

Vi bjöds på en riktigt fin bana och ett ypperligt arrangemang vilket uppskattas och det tackar vi för. Banan var något snällare än tidigare år men den innehöll allt en en fältskytt kan önska och stämningen efteråt var mycket god trots den sena timmen. Ett stort tack till er arrangörer!

Övriga resultat ser ni nedan

Prel resultat

Torsdagsträning. 2017-04-27

Nu flyttar sportskytteträningen från Kumlahallen till Slätten. Alla medlemmar med eget vapen är välkomna.
Vi skjuter mellan 18.00–20.00.

Träningen fokuserar på en gren per tillfälle. Vi ägnar tid till uppvärmning och genomgångar av fördjupad skjutteknik och individuell coachning. Om man vill delta så följer man planerad träning.

4/5 Sportpistol/Grovpistol
11/5 Standardpistol (Tävling)
18/5 Sportpistol/Grovpistol (Tävling)
25/5 Standardpistol
1/6 Sportpistol/Grovpistol (Tävling)
8/6 Standardpistol (Tävling)
15/6 Sportpistol/Grovpistol
22/6 Standardpistol
29/6 Sportpistol/Grovpistol

Sommaruppehåll.

Inbjudan torsdagstävlingar

Banan bokad den 28/4. 2017-04-24

Mellan 9,00-13,00 för en företagsskjutning!
Frågor till Anders Edman

Premieresultat i Grovpistol. 2017-04-23

I söndags var det skyttesport tävling i Lindesberg. Janne slog till med premieresultat i Grovpistol på 583 p och hade 3 st 50p i rad på precisionen. Premieresultat innebär att man får pengar från förbundet att lägga på en internationell tävling. Även Pontus sköt bra i Groven med tangerat personbästa på 577 p. I snabbpistolen hade Pontus 572 poäng som är riktigt lovande. I standardpistolen vann Janne på 560 poäng.

Resultatlista

Milsnabb A & R med nytt kretsrekord. 2017-04-22

Först ut var A-vapen och där blev det riktigt spännade och det skiljde bara 5p mellan medaljörerna!
Fredrik Tjepljak vann med 529p före Björn Arvidsson och Richard Ramstedt.
I revolver blev det också jämnt, Daniel Jander slog till med nytt kretsrekord och 563p, men P-O var bara 2p efter. Trea där blev Janne Jorsäter.

Här finns resultat!

En annorlunda Påsksmäll. 2017-04-17

På grund av en arrangörsmiss så fick vi stödhand på alla stationer på dagens rundor i Fimmerstads grusgrop.
Några av oss sköt rätt bra, men med så många fullvarv som det blev idag så var det tufft att vinna då poängräkningen avgjorde.
Vi var 8 tappra som gick runt i solen och gjorde så gott vi kunde!

Resultat

Vintrigt på Påsktävlingen. 2017-04-14

På årets påsktävling i Lindesberg var kung bore återuppstånden och firade med snöfall hela dagen lång. Snön föll som lovikavantar och det var en dryg decimeter snö på marken. Trots det var det ett flertal Örebroare som hittade till Lindesberg på Långfredagen, även om en del säkert blev tvungna att stå över för att de redan bytt till sommardäck.
Lindesbergarna ordnade som vanligt med en fin tävling med god uppslutning av personal som skötte allt på bästa sätt.
Resultatmässigt blev det även några bra resultat. Janne Jorsäter segrade i C3 och B3 på 288 p resp 290p och P-O Andersson i B2 på 263 p. Det märks att torsdagskvällarnas träning ger resultat. Jan Gustavsson segrade på 278 p i A3. Anders Nilsson hade 280 p i C3.

Resultatlista

Rankingtävling Skyttesport. 2017-04-08

Idag hade vi Säsongspremiär för Sport-, Grov- och Standardpistol med våran rankingtävling. Vi hade fint vårväder med jämnt soldis ljus och aningen kyligt.
Vi hade tillresta skyttar både från Värmland och Dalarna. Bästa skytt i Grovpistol blev Jan-Olov Danielsson på 572p följd av Jan Jorsäter på 571p. I standardpistol var ordningen den omvända där Jan Jorsäter sköt 558p följd av Jan-Olov Danielsson på 554p. I sportpistol segrade Mikael Andersson på 567p.

Resultatlista

Fyristräffen. 2017-04-02

Amie och P-O tog en sväng till Uppsala och deras Fyristräffen, dagens bana bjöd väl inte på något riktigt motstånd. En målgrupp på nästan alla stationer och rejält med tid, tyvärr identiska banor i C & B. Men bomma gick det att göra iaf...
Amie vann D3 på 47 träff och P-O kom tvåa i B3 med alla träff, dock några poäng för lite.

Preliminära resultat

Vårfältskjutningen. 2017-03-26

I år blev det deltagarrekord på Vårfältskjutningen. Hela 416 starter fördelat på c:a 200 skyttar. Kul att intresset är stort för vår tävling. Vädret var fint med strålande solsken men en aning blåsigt.
Bästa skytt i C blev Joe Furborg som tog en inteckning i vandringspriset efter särskjutning mot Lars Dahlström, Rasmus Storm och Fredrik Granath.
I samband med Vårfälten så pushade vi lite för Ladies Cup och delade ut priser till de tre bästa damerna i vapengrupp B,priser skänkta av LCE Skyttematriel och P-O!
Vill också passa på att tacka all funktionärerna som gjorde en strålande insats som gjorde att tävlingen flöt på utan några som helst problem, fantasktiskt jobb!

Resultatlista

Ladies cup och hederspris i Vpgr B. 2017-03-16

Vårfälten är ju självklart ett ypperligt tillfälle för oss damer att delta i Ladies Cup och ta en inteckning i vårt fina vandringspris Krutgumman! LCE sponsrar även bästa dam i vapengrupp B med ett extrapris, det tackar vi för.

För att inte våra herrar ska känna sig bortglömnda så sponsras vi även av LCE med ett hederspris till bästa skytt i vapengrupp B! Stort tack! LCE kommer även finnas på plats på Söndag!

Soligt, snabbt och bra skytte!. 2017-03-12

En strålande dag i Åtvidaberg blev det för oss tillresta ÖPSSKáre och då menar jag inte bara vädret.

Vi bjöds på en trevlig bana där det gick undan rejält, inte en station med tider över 10 s i C, den var riktigt rolig så det tackar vi för!

Pga en avlysningsmiss så tvingades station 2 att utgå efter halva c patrullerna, om ni undrar över resultaten. Vi Örebroare gjorde riktigt bra i från oss med seger i B genom P-O och D3 genom Amie. P-O och Daniel tog även hand om andraplatserna i B3, C3 och R3 då de fyllde även där. Överums Anders Hornwall sköt helt enkelt lite mer i mitten och då vinner man. Grattis Alla!

Svante sköt bra och kom fyra i C2, Amie Daniel och P-O verkar även ha vunnit lagtävlingen med totalt 3 p bort. Bra skjutet och tack för en fin dag!

Här finns resultat!

Strålande väder idag. 2017-03-11

16 stycken var ute i solskenet och sköt Vinterserien! Som vanligt var det några bra resultat och några mindre bra, men alla trivdes i solen.

Resultaten finns här

Bana bokad 11, 18 och 19 mars. 2017-03-11

Skjutbanan är bokad för Pistolskyttekortskursen den 11 och 18 mars mellan 11.30-15.00 och den 19 mars mellan 10.00-13.00.
Den 18 och 19 mars behöver vi hjälp av vana skyttar så våra nya kamrater får en bra start på sin skyttekarriär. Kan du hjälpa till så anmäl dig till elisabet.peter@telia.com

Snabbpistol. 2017-03-05I söndags hade vi rankingtävling i snabbpistol. Det var en kylslagen tillställning med ett par minusgrader så det gällde att hålla fingrarna varma. Vi hade gästande skyttar både från Linde, Stockholm och Älvdalen som var sugna på en tidig tävling i snabbpistol.
Pontus var den som hade hetast fingrar och presterade två riktigt bra resultat för att vara så tidigt på säsongen och med rådande omständigheter. Han sköt 566 p i första matchen och 570 i andra matchen. I övrigt var det lite blandade resultat med någon som sköt personbästa och någon som sköt personsämsta, men alla var glada och nöjda ändå.

Resultatlista

Milsnabb nr 2. 2017-02-25

Strålande väder och många skyttar hade letet sig till Slätten idag när milsnabb nr 2 skulle skjutas.
Hela 25st skyttar i första skjutlaget, kul! Några bra resultat blev det också.
Efteråt var det prisutdelning där vi lottade ut lite priser, varje start man gjort var en lott och några fick åka hem med mer än resultatet!
Tack för denna gång, vi återkommer med fler tävlingar i vår!

Resultaten finns här

Vinterserien nr 2. 2017-02-18

20-talet skyttar var på banan idag, kul att se så många på plats!
De skyttar som bara skjutit en omgång ser till att skjuta andra innan februari är slut!

Resultaten finns här

Februariluften. 2017-02-13

I söndags var det lufttävlingen Februariluften i Lindesbergs fina skjuthall.
Klubbens skyttar gjorde bra ifrån sig. Pontus Schmidt hade bäst resultat i ungdomsklassen med 557 p. Jan Jorsäter hade 563 poäng och vann Herrklassen och Jan Gustafsson hade 539 poäng.

Resultatlista

Ladies Cup. 2017-02-12

Tävlingens omfattning: de fem bästa B-resultaten i fält under 2017, oavsett tävling i B-fält inom krets, nationellt eller mästerskap.
Klassindelning: ingen klassindelning
Startavgift: ingen startavgift
Anmälan till: ladies-cup@rpsk.se
Ladies Cup är godkänd av Svenska Pistolskytteförbundet.
Dina fem bästa B-resultaten i fält under 2017, oavsett tävling i B-fält inom krets, nationellt eller mästerskap med minst fem deltagare.

Resultatsida med aktuell ställning!

Inbjudan

Vårsaluten nr 2. 2017-02-12

P-O & Amie tog en tur till Överum och testade på deras trevliga Vårsalut.
Blev väl inga jätteframgångar men trevliga banor och funktionärer duger bra det också!

Resultaten

Vinterserien. 2017-02-11

Det var god uppslutning på Vinterserien trots lite råkallt vinterväder. 19 skyttar deltog, några med en omgång och några med dubbla omgångar. Högsta resultat hade Anders Nilsson med fina 151 poäng.

Resultatlista

Vårsaluten 1. 2017-02-06

Överums PK arrangerade den första ev tre deltävlingar. Som enda Örebroare fanns Daniel Jander på plats och repressenterade klubben. Efter två fullvarv i C och R och en stenhård fight med Ålems PK's duktiga skytt Lennart Skoglund kunde Daniel avgå med segern som dagens bästa skytt med endast en särskiljningspoängs skillnad. I B var det två skott som inte ville hänga med in i tavlan och en 9:e plats blev resultatet.

Resultaten finns här

DM i Luftpistol. 2017-02-04

Idag var det Distriktsmästerskap i luftpistol i Lindesberg. Janne Jorsäter segrade ganska betryggande på 565 p före Johan Larsson från Frövi-Lindesbergs Ps på 550 p. Om tredjeplatsen var det en hård kamp mellan Filip Hofman och Jan Gustafsson som båda hade 547 p. Jan drog längsta strået och hade 11 innertior mot Filips 9. Richard Westling var bästa och enda veteran på 351 p.

Resultatlista

Militär snabbmatch!. 2017-02-04

Idag avgjordes första tävlingen i milsnabb, det var god uppslutning och det märktes på resultaten att det är tidigt på säsongen...
Men några hyfsade resultat blev det och vi var dryga 20-talet skyttar i det gråa och ruggiga vädret!
För att förtydliga vissa regler gällande klassindelning m.m så finns det att läsa nedan. Frågorna har dykt upp.

Förtydligande av vissa regler i milsnabb

Resultaten finns här

Loggbok. 2017-01-26

Pistolskytteförbundet har tagit fram en loggbok och klubben har köpt in några st!Om ni vill köpa så finns det på Slätten, säg till på nån träning. kostar 100:-

Tävlingar i miliär snabbmatch!. 2017-01-24

Örebro Pssk arrangerar 2st kretstävlingar i militär snabbmatch under februari! VÄLKOMNA

Inbjudan

Inbjudan till vinterserien. 2017-01-16

Hittar ni här, serietävling för kretsens skyttar!
Anmäl intresse till tavling@opssk.se

Inbjudan

Sportskytte (Krut) Inomhus. 2017-01-10

Nu har vi möjlighet att träna sportskytte inomhus under vintern i Kumla. Alla medlemmar med eget vapen är välkomna.
Det finns sex skjutplatser. Vi skjuter mellan 19.00-21.00. Max 12 personer per kväll.
Blir det stort intresse eller om det finns intresse att skjuta andra grenar så går det att hyra hallen ytterligare dagar.
Banhyran är 30 kr per person. Blir vi fler än sex personer så delar vi upp tiden.

Inför varje pass måste anmälan ske till Filip Hofman så att vi kan planera träningsmomenten.
Om man vill delta så följer man planerad träning.

Träningen kommer att fokusera på en gren per tillfälle.
Vi kommer ägna tid till uppvärmning och genomgångar av fördjupad skjutteknik och individuell coachning.

19/1 Sportpistol/Grovpistol
26/1 Militär snabbmatch
2/2 Sportpistol/Grovpistol
9/2 Standardpistol
16/2 Sportpistol/Grovpistol
23/2 Militär snabbmatch
2/3 Sportpistol/Grovpistol
9/3 Standardpistol
16/3 Sportpistol/Grovpistol
23/3 Militär snabbmatch
30/3 Sportpistol/Grovpistol
6/4 Standardpistol
13/4 Sportpistol/Grovpistol
20/4 Militär snabbmatch
27/4 Sportpistol/Grovpistol

Swedish Cup i Sävsjö. 2017-01-08

Under några dagar har Swedish Cup i luftpistol och gevär pågått i Sävsjö i Småland. Det är en stor internationell tävling med skyttar från många länder, så långt ifrån som Indien och Australien. Inte lika långväga var Filip Hofman och Janne Jorsäter som representerade klubben. Även Mikael Andersson, Pasi Tyynelä och Josefine Thörnqvist från Frövi-Linde var plats.
Bäst gick det inte helt oväntat för Josefine som kom på 4:e plats första dagen och vann ett brons dag två och tre.
Vi andra sköt efter bästa förmåga och njöt av det professionella arrangemanget och följde med spänning de spännande finalerna.
Det var även kul att träffa och prata med skyttekompisar som var tillresta från när och fjärran.

Resultatlista

Resultat Trettondagsträffen. 2017-01-07

Strålande vinterväder när 20-talet skyttar gästade Slätten för att skjuta lite kombinationstävling!
Daniel Jander var idag i en klass för sig där han sköt fina 293p båda rundorna, vilket också blev de bästa två varven tillsammans, P-O Andersson blev tvåa och Richard Ramstedt knep bronset.

Resultaten

fortsättning av nyheter (2016)