Välkomna till ÖPSSK

Skinkskjutningen. 2016-12-17

Nästan 30 skyttar hade dykt upp för att göra upp på klubbens sista tävling för året!
En utmanande bana med julinslag bjöds det på i det annars gråa vädret. Efter det sedvanliga lotteriet så var det ingen som gick hem utan något ätbart till julbordet!
I och med lotteriet så fick vi också in 1430:- till Musikhjälpen som nu är insatta i vår sparbössa där! Tack för att ni var så generösa.

Resultaten finns här

Vi är med och skänker till Musikhjälpen. 2016-12-16

Vi tänkte dra vårt strå till stacken och har startat en insamlingsbössa, bara att gå in via länken nedan och swisha eller betala in pengar direkt till Musikhjälpen!
Det kommer också att gå att lämna kontanter för klubbens medlemmar på lördagens Skinkskjutning så fixar vi in pengarna!

Musikhjälpen Öpssk

Årets julesmäll. 2016-12-12

Även i år var vi några som inbjöds till Pålsboda och deras trevliga julesmäll. I år var det 10-årsjubileum så vi startade med snittar och champagne (alkoholfri såklart)

Banan var som alltid tuff och rolig och självklart skulle alla mål bekämpas, hur små de än är. P-O och Amie hade en fin dag med andra respektive tredjeplats. Segrade gjorde Peter Steen. Stort tack till Pålsboda PK med Gun och Janne i spetsen för att vi åter fick delta i en av årets höjdpunkter och God Jul till er alla trevliga skyttevänner från oss i ÖPSSK. Resultat kommer

Resultaten

Lucian i Mariestad. 2016-12-11

Många bra resultat på Lucian när två bilar med skyttar gästade Mariestad igår! Bl.a så sköt P-O fullt i C3 och blev tvåa där, Rosevall hade en p bort. Linus hade också 1p missad och persade, han fick gå ett varv till utom tävlan och då satt alla skotten. Övriga presterade också bra och alla var nöjda när vi rullade hemåt, speciellt med arrangemanget!

Preliminära resultat

Sannaosta. 2016-11-27

Det blev inga ostar till Örebro när några av våra skyttar var och sköt Sannaosta i lördags! Daniel Jander sköt stabilt med 3 47-rundor men detta räckte ändå inte till någon topplacering, Fredrik T sköt bra i C och Bengt-Olov i B!
I lagtävlingen räckte vi inte till efter ett par skjutningar på fel figurer som fällde oss. ( Var inte lätt att hitta sin figur på alla stationer )

Preliminära resultat

Vargamörkret. 2016-11-20

Vargamörkret samlade 43 deltagare och det var riktigt mörkt, men i det lilla ljus som fanns så sköt Fredrik Granath Västerås PS bäst med 84p av 85 möjliga och tog därmed första inteckningen i det nyuppsatta vandringspriset som P-O Andersson skänkt. Ny lagtävling var det också och där segrade Västerås PS genom familjen Granath med 246p, vandringspriset även där skänkt av P-O.
Klubbens skyttar ( de få som var där) Skötte sig riktigt bra, Linus hade fina 82p av max 85. Vilket också Pontus hade, Amie segrade i D3 och Öpssk slutade tvåa i lag. P-O hade en sämre kväll.

Resultaten

P-O, Jössekungen av Arvika. 2016-11-14

Under lördagen var vi ett gäng som for till Arvika och deras populära och roliga Jössedubbel, en dag/mörkerfält.

Som vanligt bjöds vi på en utmanande och rolig bana där man verkligen utnyttjar banfältmöjligheterna till fullo. Några av oss behöver definitivt träna mer men det gäller inte P-O Andersson som var enda skytt att skjuta fullt både på dagen och kvällen i C och vann därmed båda klasserna samt blev dagens bästa skytt, imponerande skjutet stort grattis!

Andreas Pettersson visade även han fina takter framför allt i A och med seger i A1 dag och andraplats (med samma poäng) i mörker A blev han sammanlagt bästa A1 skytt. Grattis till dig med och välkommen till klass 3 nästa år, du går från klarhet till klarhet.

Fredrik Rosewall sköt fint i A och hade bara en bort i C dagfält och fick med sig både pris och bra placering medans Amie och Anders bara hade trevligt och fick njuta av Kerstins goda kålsoppa. Tack till Arvika för ännu en fin tävling, mycket uppskattad tävlingsform!

Resultat

Sista chansen. 2016-11-08

Pontus och Josefine var och sköt precision i söndags i Linköping, det gick ju riktigt bra för dem också!

Resultaten

Mörkerfälten är avklarad. 2016-11-05

Det blev 40 starter i år och det var många tillresta skyttar vilket är skoj!
Pontus Och Jossan sköt fullt på den kniviga banan idag och vann C3 & C2!

Resultaten finns här

Dawidson och Eken!. 2016-11-01

Jag lyckades visst ta hem segern i M5 samt att det blev en stdmedalj oxå samt i M2 blev jag trea trots dåliga poäng och i M4 blev jag fyra. Tävlingen var mycket bra och vädret var tidvis lite i vägen på mitt M2-varv. Det blev mersmak. Jag håller på att återställa och reparera tävlingsredskapen, men är inte helt färdig ännu varför M2 inte var i rätt form ännu.
Hälsn Jan Dawidsson

Resultaten

Höstfälten. 2016-10-15

Idag avgjordes höstfälten ute på banorna runt Slätten, Janne Jorsäter blev dagens bästa skytt i C, Anders Hornwall i R, Pontus Schmidt i B & Andreas Larsen i A! En kul och varierande bana som inte var alltför lätt, ett riktigt långhåll som skördade många träffar bl.a!
Tack alla funktionärer och skyttar för idag!

Resultaten finns här

Inbjudan till Nya Wermlandsserien. 2016-10-14

Bra anledning att öva precision, man kan vinna en TV (det har jag gjort).

Inbjudan

Kretsmästerskap i A och R fält. 2016-10-09

Kretsmästerskapet i A och R Fält avgjordes i år i Ramsberg med hela 54 starter. Segrade i A-vapen gjorde Erik Olsson Gyttoprs SSK som var ensam om att skjuta fullt i A, Silvret gick till Fredrik Rosevall Örebro PSSK och Brons till Michael Pettersson Pålsboda PSK. Det blev jämnare i Revolver där två skyttar sköt fullt, Daniel Jander Örebro PSSK fick Guld på WO och därmed Silver till Jan Jorsäter Örebro PSSK, Bronset till Jan Stålvall Pålsboda PSSK efter särskjutning mot Fredrik Rosevall.

Resultatlista

Träningsskytte på lördagar!. 2016-10-06

Nu byter vi från tisdagkvällar till lördagar kl 10:00 för träningsskyttet. Lördag 15/10 är det dock vår tävling Höstfältskjutningen på banorna, men efterföljande lördagar är det träningsskytte som vanligt.

Kretsmästerskap i Springskytte. 2016-10-02

På söndagen var det Kretsmästerskap i Springskytte på Ramsbergs Pks bana. 6 skyttar deltog från 3 föreningar. Vädret var optimalt med ca 12-13 grader och sol. Jan Jorsäter, Örebro Pssk segrade på 35:30 min med 1 träff borta totalt, följd av Mikael Karlén, Ramsberg Psk och Anders Nilsson, Örebro Pssk.

Resultatlista

Överum. 2016-09-25

Daniel Jander repressenterade själv ÖPSSK vid deras nationella fältskyttetävling. En rolig och utmanande bana med snabba tider väntade. Två 47 rundor i C och R, samt ett fullvarv i B som räckte till seger blev dagens resultat. Dagens bästa skydd och 1000:- rikare efter särskjutning blev vår gamla klubbkamrat Jack Nyman.

Resultaten

Klubbmästerskap i precision C & B. 2016-09-24

Hela 15 st var vi i första skjutlaget när det skulle göras upp om medaljerna i klubbmästerskapet! Janne vann både C & B men fick motstånd i B där Filip persade och var bara en poäng efter! Jonas Lindkvist sköt också riktigt bra i B och knep bronset.
I C var Janne ganska ohotat och Anders N och Anders F tog hand om silver och brons.
Tommy Rausberg var bäst av gubbarna och Amie lyckades "bäst" av damerna.

Resultaten

Träningsläger i Luftpistolsskytte. 2016-09-20

Pistolsektionen bjuder in till läger 8 oktober i Lindesberg.

Inbjudan

Klubbmästerskap i precision A. 2016-09-16

4 tappra var med och gjorde upp om medaljerna, vann gjorde Andreas Eriksson!

Resultaten

Klubbmästerskap i Standardpistol. 2016-09-16

På onsdagskvällen hade vi klubbmästerskap i standardpistol och samtidigt inbjudit till rankingtävling. Vädret var härligt sensommarväder med solsken, varmt och fuktigt.
Nio skyttar deltog varav 6 från Öpssk som deltog i klubbmästerskapet samt 3 skyttar från Frövi-Lindesbergs Ps.
Klubbmästare och dagens högsta resultat hade Jan Jorsäter på 561 p tätt följd av Pontus Schmidt på 560 p. Trea blev Johan Anselmius på 521p. Även Mikael Hedlund, Mattias Ekemyhr och Tommy Rausberg deltog. Tommy vann veteranklassen på 496 p.
I rankingtävlingen var det tätt i toppen. Josefine Thörnkvist hade samma resultat som Janne, 561 p, endast ett par innertior färre och Pontus 560 p.

Resultat rankingtävling

Resultat klubbmästerskap

Nordiska mästerskapen i fältskjutning. 2016-09-12

Klubben hade ju med våra två duktiga juniorer till Norge i år och det blev lagseger för dom. Riktigt bra skytte av dom båda också, vi gratulerar till guldet! Efter en träningsdag i Charlottenberg så åkte de den långa resan till Haugesund på norska västkusten där årets NM hölls.
Svenska herrarna tog storslam genom att plocka hem lagguldet och alla tre ind medaljerna också,damerna tog ett silver i lag.

Här finns resultaten

Örebroträffen!. 2016-09-09

Det var stor uppslutning på årets upplaga av Örebroträffen. Hela 241 skyttar hade hittat till Lindesberg, ca 80 fler än förra året. Vädret var lite blandat med en och annan regnskur men avslutades med härligt sensommarväder med solsken.
P-O Andersson sköt bra och fyllde både i C och B och fick skjuta isär om guldet. Han segrade i B3 före Jan Jorsäter och kom trea i C3 efter Roger Björkman och Henrik Skoglund. Hans Granath segrade i R3 där Daniel Jander kom på en 3:e plats efter särskjutning mot Roland Pettersson om silvret. I A3 segrade Ronnie Ryttare före Hans Granath och Roger Björkman.
Dagens bästa C-skytt blev Roger Björkman och dagens bästa Dam Martina Hallblom.
Lagtävlingen hade 11 lag och Örebro Pssk vann på endast 3 p borta före Råsbo Psk och Eskilstuna Pk.

Resultatlista

Svenskt rekord. 2016-09-08

På torsdagkvällen hade vi Rankingtävling i Sport/Grovpistol och samtidigt Klubbmästerskap i Grovpistol.
Josefine Thörnkvist slog till med ett kanonresultat. Nytt Svenskt rekord i sportpistol junior på 585 poäng. Stort grattis! Jättekul. Även Pontus sköt riktigt bra och slog personligt rekord på 577 poäng, samma som Janne som vann på fler innertior. Trea i KM blev Anders på 552 poäng

Resultat KM i Grovpistol

Resultat Rankingtävling i Sport och Grovpistol

Klubbmästerskap i milsnabb B. 2016-09-07

10 stycken var med ikväll och segrade gjorde Daniel Jander!

Resultaten

Ny FAP från den 15 juli. Förnya din pistollicens. 2016-09-07

INFORMATION FRÅN SVSF
Polismyndigheten har nu fastställt den nya FAP som reglerar vad som krävs för licens på enhandsvapen. Ska du förnya din licens för pistol under hösten 2016 eller våren 2017 bör du vara ute i god tid.
Från och med 15 Juli 2016 finns en ny FAP som reglerar vilka krav polisen ställer för att du ska få din licens på ett enhandsvapen, dvs pistol eller revolver. Den reglerar vilken aktivitet, träning eller tävling, du måste ha gjort de senaste 6 månaderna. Du ska kunna uppvisa aktivitet 12 gånger för ny licens och 6 gånger för att förnya licensen under senaste 6 månaderna. Detta kan vara svårt att uppnå om du ska förnya för flera vapen i början av mars. Du bör redan nu kontrollera när dina licenser löper ut och planera när du ska förnya dessa. Detta kan vara enklare att göra på hösten när du kan tillgodoräkna dig hela sommarens träning och tävlingar. Det bruka alltid bli mindre aktivitet under den mörka tiden november till mars på licensbelagda vapen. Föreningen kan endast intyga de aktiviteter som föreningen har protokollförda vid klubbens officiella träningar och från tävlingar där officiellt resultat finns. Skriv därför en enkel dagbok över dina aktiviteter, träning och tävling. Detta kan vara bra att ha om det blir diskussion i framtiden om din aktivitet. Synnerliga skäl Första kravet för synnerliga skäl är särskild skjutskicklighet, dvs uppfyllt kraven för guldmärke enligt Svenska Pistolskytteförbundets bestämmelser. Detta har inte ändrats utan har gällt tidigare. I övrigt det som tillkommit är att aktivt medlemskap är specificerat samt vilka krav som ställs på deltagande i föreningens träning/tävlingsverksamhet. En konsekvens av detta blir att träning inom klubben ska loggas och det ska tydligt framgå med vilket vapen träningen har skett med. Vill du läsa mer om nya FAP:en så hittar du denna via denna. Gulmarkerad text är särskilt intressant.

Länk till FAP

Skyttedagbok. 2016-09-06

Eftersom polisens nya regler innebär att man ska styrka träning och tävlingsaktivitet så har vi gjort ett förslag till enkel dagbok. Filen ligger under fliken medlemmar för dom som vill använda den.

Dagbok

När pappor får spö. 2016-09-05

Tjejdäng har vi alla hört talas om och efter gårdagens Norgetripp för Daniel och P-O med sina söner har vi nu även myntat uttrycket juniordäng.

Simon Jander och Linus Ericsson kommer representera Sverige under NM och landskampen nästa helg som går av stapeln i Norska Haugesund. För att få träna lite på norska banor så tog Daniel och P-O med sig killarna till Namnå PK och deras feltstevne under söndagen.

Det bjöds på en äkta utmanande norsk bana med sittande och liggande station snabba tider och många små figurer, och killarna visade verkligen att de har i Norge och NM att göra. Seger och andra plats i sin klass (C) plus att båda sköt bättre än sina pappor. Linus hade 4 p bort och Simon 6 p bort (av totalt 103 p) Papporna bommade fler. Mycket lovande och stort grattis! Norsk skjutning verkar passa er båda riktigt bra. Resultat kommer.

Tack till Namnå PK och Ole Henning Fjeld för inbjudan och att killarna även fick skjuta ett extra träningsvarv utom tävlan, skyttegemenskap över gränserna när den är som bäst.

Här finns resultaten

VSM Precision. 2016-09-05

Under helgen gick VSM i precision av stapeln i Sunne där vi representerades av Anders och Anders. Nilsson och Friberg Kihlander för att vara exakt.

Bäst gick det för Anders Nilsson som blev västsvensk mästare i vapengrupp A, stort grattis från oss. Resultat kommer

Resultaten

Kretsfält i Västerås. 2016-09-04

Vi blev som vanligt några tillresta skyttar från klubben. Revolverskyttarna gjorde bäst ifrån sig.

Resultat

Klubbmästerskap i milsnabb C. 2016-09-01

Hela 20 skyttar hade letet sig till banan ikväll i det fina höstvädret! Kul.
Några fina resultat blev det där Janne sköt det högsta resultatet för kvällen.

Resultaten finns här

KALLELSE MED DAGORDNING TILL EXTRA ÅRSMÖTE . 2016-08-28

Mötet äger rum kl. 18.00 den 2016-09-19 i klubbstugan
Syftet är att besluta om nya stadgar som motsvarar förbundens (SPSF & SvSF) normalstadgar.

Förslag till nya stadgar

Kallelse

Kretsmästerskap i magnumfält. 2016-08-28

Jan Dawidson och Richard Ramstedt var klubbens representanter på årets kretsmästerskap i magnumfält!
Dawidson sköt bra i friklassen men nådde inte fram till medalj, det gjorde däremot Richard i pistolklassen. Grattis till silvret och bra skjutet!

Resultaten

Företagsskjutning. 2016-08-26

Banan är bokad från 14,30 och framåt den 5/9. Frågor, kontakta Edman.

Gå på fotboll!?. 2016-08-25

Hej ! KIF Örebro bjuder in alla lag och föreningar till matchen den 2 september mellan KIF Örebro-Rosengård. Fri entré! Läs mer i bifogad fil och kom ner och se många OS-medaljörer på Behrn Arena.

Inbjudan

Div klubbmästerskap. 2016-08-24

Under september kommer vi att försöka arrangera klubbmästerskap i div grenar,lite sportskytte och milsnabb samt precision!
Några kommer också att gå som rankingtävlingar och målsättningen är att vi kör helmatcher om ljuset tillåter! Håll koll under tävlingar.
Kom och skjut, bra träning och om vi blir några så går det smidigare också. Startavgiften är 20:-

Tävlingar

Klubbmästerskap i snabbpistol!. 2016-08-24

Pontus slog till med ett mycket bra resultat idag, 582p! Janne blev tvåa och P-O trea.

Resultaten

VSM milsnabb. 2016-08-22

Daniel Jander och Richard Westling var i Borås och sköt VSM i milsbb i helgen. Daniel blev tvåa i C efter särskjutning om andra och tredjeplats och trea i B.

Resultatlista

Dawidson på Höftskottet. 2016-08-21

Och nu är jag på Höftskottet i Bredared / Tillemosse. Skjuter i S&W ptrl och Fri ptrl. Stekande sol efter nattens ösregn. Och i patronladdad friklass kom jag tre. Mycket hög kulfaktor. MVH Jan

Kretsmästerskap i precision och milsnabb. 2016-08-15

Det blev många medaljer till klubben när kretsmästerskapen i milsnabb och precision avgjordes i Lindesberg!
Kolla in resultaten på kretsens hemsida!

Resultat Precision

Resultat Milsnabb

Uttagning till Nordiska i fält!. 2016-08-15

Inga större framgångar på den i år, men vi har ju våra juniorer som ska åka. Det är riktigt skoj! Bra skyttar som kvalificerade sig både hos killarna och tjejerna i helgen! 👍
Mycket trevligt arrangemang med tuffa och bra banor! Efter dag ett så konstaterade vi att klubbens skyttar inte riktigt hade nåt med toppen att göra, men riktigt bra träning blev det!
Lycka till i Norge, vi andra får ta tag i Örebroträffen som går den helgen istället!

Här finns resultaten

Dawidson i Kristinehamn. 2016-08-15

Storforssmällen, magnumfält, första varvet i M4 fullvarv. Många plåtmål. Trevlig o varierad bana. Långhållet var på c:a 163,43 m. Risk för regn i morse, men övergått till stekande sol frammifrån o från sidan.
Varv två i M2 blev med två bortt, (-1 på långhåll stn 7 och -1 på långhåll stn nr 8).
Och på tredje varvet M5 blev det två bort. Jag passade på att skjuta in kikarsiktet samtidigt så då var det några som smet ut tidigt.

Resultaten finns här

Hammarslaget. 2016-08-08

Vi var några som var och gästade Sandviken i lördags! Trevlig bana och bra arrangemang.
P-O lyckades bäst med en delad seger i B3 och en femte plats i C3, Linus vann junior! Rosevall kom på sjunde plats i R3 och övriga kämpade tappert!

Preliminära resultat

Resultat från Örebropricken. 2016-07-30

Dagen bjöd på Örebropricken. Regnet väntade klädsamt tills finalen var avgjord. Vi tackar alla skyttar för fina prestationer och gratulerar Göran Svahn till en inteckning i vandringspriset och seger i BGK cupen tätt följd av Jan Olof Danielsson. Stor eloge även till klubbmedlemmarna som hjälpte till med tävlingen.

Resultat

Pontus försvarade sitt guld!. 2016-07-21

Pontus Schmidt försvarade sitt guld i snabbpistolen, efter en spännande final så lyckades han sega sig förbi och vann till slut. Vi gratulerar,mycket starkt jobbat!
Och vad vi kan förstå så tar P-O ett brons i H45, också det i snabbpistol! Bra start på detta SM!

Här kan ni följa resultaten i helgen!

Resultaten från SM. 2016-07-12

Finns här Fina framgångar för oss på SM. Simon och Linus vann silver och brons individuellt och fick med sig två lagguld och ett lagsilver. Båda är därigenom kvalificerade till landslaget och NM i september, grattis!

Lena Lindh vann individuell silver i fältskytte dam och tillsammans med Amie Blomér vann de lagbronset, en ynka figur från silvret och en ynka träff från guldet, grattis tjejer.

På seniorsidan vann P-O Andersson, Daniel Jander och Johan Nevelius två lagsivler i militär snabbmatch även där stolpe ut till guldet med en ynka innertia. Grattis alla! F.ö presterades många fina resultat och många ligger högt upp i listorna. Tack alla arrangörer och funktionärer för ett mycket fint genomfört SM

Notis i Nerikes Allehanda

Resultaten

Fjugestaträffen. 2016-07-05

Några från oss var där i söndags och pangade lite, resultat finns här!

Resultaten

Dalaträffen. 2016-06-23

Vi var fyra ÖPSSK are som for till Gagnef Mockfjärd för att skjuta Dalaträffen. Resultaten får tala för sig själv.

Resultat

Resultat fråm magnumfält i Kristinehamn. 2016-06-22

Kristinesmällen var en tevlig bana och började med blandad sol o moln som senare övergick till duggregn. Handsuppen var på 16sek och det var inga långhåll. Trots alla bra förutsättningar blev det en slarvbort på första varvet och tv¨å slarvbort på andra varvet - och det på lätta mål - attans! MVH Jan D

Resultaten

Förbundsmötet 2016. 2016-06-20

Under Söndagen representerade kretsens ordförande, Jonas Sundén och P-O Andersson Örebrokretsen på årets förbundsmöte.

Eftersom det är ett mellanår var det inga större frågor som behandlades men vi kan konstatera att hela skytterörelsen i Sverige står samlade och enade när det kommer till EU´s förslag om nya vapendirektiv.

På mötet delades även ut ett antal förtjänsmedaljer och plaketter. I år hade vår Amie Blomér tilldelats utmärkelsen årets ungdomsledare för sina insatser med juniorlandslaget i fältskytte under några år. Stort grattis från oss!

Lapua European Cup på Öckerö. 2016-06-19

Trots mycket med vindar blev det mycket höga resultat på Lapua European Cup i Grovpistol på Öckerö Skyttecenter. Segrade gjorde Sandro Loetcher SUI med 584p.

Det blev silver till Michael Schleuter, GER, 579p och borns till Christian Klauenboesch, SUI, 578p och 20 innertior. Pål Hembre NOR hade samma poäng med 13 innertior och femma blev Eirik Sjemmedal Ekeberg som had 12 innertior.

Medaljörerna och Eirik Sjemmedal Ekeberg kvalificerade sig till finalen i Hannover.

Alla tre deltagande svenskarna hade 572p och fick placeringarna 10-12. 10:a blev Mikael Nilsson med 15 innertior och 96 i sista serien, 11:a kom Håkan Landebring med 15 innertior men 94p i sista serien. och på plats 12 Jan Jorsäter med 11 innertior.

Tretton skyttar över 570p trots byig och kraftig vind som var mycket störande för skyttarna

Resultatlista

Starttider Dvardalaträffen. 2016-06-17

Här kommer de!

Starttider

Finalen på Örebroserien!. 2016-06-07

Fint väder de sista omgångarna gjorde att det blev hyfsat med starter på slutet! Avslutning idag med fika och prisutdelning efterår blev det.

Resultaten

DM sportskytte. 2016-06-04

På lördagen sköts första delen av DM i sportskytte på våra banor på slätten. Det var standardpistol som var först ut och därefter Sport och Grovpistol. Pontus Schmidt tog hem guldet i både Standardpistol och Grov på fina resultat. I Standard vann han på 561 p före Mikael Andersson, Frövi-Lindesberg Ps, på 551 p och Jan Jorsäter på 542 p.
I Grov vann Pontus på 575 p före Janne på 568 p och Mikael på 563 p.
I Juniorklassen vann Josefine Thörnkvist, Frövi-Lindesberg Ps, standard på 547 p och Sport på 560 p.
På söndagen fortsatte DM med fripistol och snabbpistol. I fripistolen var det glädjande nog hela 7 deltagare. Janne segrade på 520 p följd av Filip på 503 p. Pontus som sköt med sin vanliga 22:a kom 3:a på 491 p.
I snabbpistolen var det en inofficiell tävling där Pontus blev utmanad av Janne, Josefine och Mikael som räknade sina gemensamma bästa skott på varje tavla mot Pontus. Det blev en tuff kamp där det avgjordes först i de 2 sista 4 sek serierna till Pontus favör. Kanske var det det som manade på Pontus att prestera det fina resultatet 579 p, årsbästa, och en överlägsen individuell seger. Mikael kom tvåa på ett riktigt bra resultat, 556 p, följd av Janne på 533 p.

Resultatlista

Örebroserien nr 4. 2016-05-30

Ikväll var det en halvmatch sportpistol på schemat! Pontus var nere och hälsade på och fick kvällens högsta resultat skuggad av P-O. Några nya var det med, men vi hoppas på god uppslutning nästa vecka då det är avslutning. Vi fikar och har prisutdelning efteråt! OBS! Tisdag nästa vecka då det är helg på måndagen!

Resultaten

Dags att anmäla sig till SM. 2016-05-30

Nationella pistol-sm går i år i Kristianstad, sist anmälan är 30/5! OBS, framflyttat datum tydligen! Anmälan sker via program på internet! Klubben betalar in alla avgifter, så sätt in pengar på klubbens pg 591579-8!
Anmälda skyttar enligt lista nedan!.

Angående boende så är vi några som kommer bo på Bromölla camping och vandrarhem http://www.camping.se/sv/campingar/2795/Bromolla-Camping-Vandrarhem/ Ett tips.. finns både stugor camping och vandrarhem med rum i olika storlek.

Anmälda skyttar Öpssk

Ramsbergsträffen Precision. 2016-05-29

Ramsberg arrangerade sin traditionella precisionstävling i helgen. Vi tackar för en väl genomförd tävling.

Resultat

Världscup i München . 2016-05-26

Under helgen var Pontus Schmidt på sin första Världscup i München, Tyskland. Han var på plats tillsammans med sin tränare Pasi från Lindesberg för att skjuta snabbpistol.
Tävlingsarenan där världscupen ägde rum är samma banor där Ragnar Skanåker tog sitt första OS-guld 1972 i fripistol!

Pontus första halvmatch var hans näst bästa internationella resultat med 288 poäng, 95 poäng i 8 sek serierna, 99 poäng i 6 sek serierna och 94 poäng i 4 sek serierna.
Dagen efter sköts den andra halvmatch i ett gråmulet och kallt München där det var 15 grader kallare än dagen innan! Pontus började bra med 97 poäng i 8 sek men tappade med 92 poäng i 6 sek serierna och 90 poäng i 4 sek serierna, 279 poäng på den halvmatchen.
Totalt 567 poäng är en rätt så normal nivå men många skyttar sköt bra och 582 poäng krävdes för avancemang till final!

Hemortens. 2016-05-25

Vi skjuter den torsdag 26/5 från kl 17 och onsd 1/6! Skjutkort ligger i skåpet!

Påminnelse!. 2016-05-25

Du som inte betalt in medlemsavgiften 2016 påminns härmed om detta.

Avgiften skall vara inne senast den 31 maj annars riskerar du uteslutning ur klubben. Behöver du vänta kontakta kassören så löser vi det.

Aktiv medlem som tävlar för ÖPSSK skall även betala in förbundsavgiften på 260:- Medlemsavgiften är 550:- (plus ev förbundsavgift = 810:-)för senior. 275:- (plus ev förbundsavgift 260:- = 535:-) för junior och 200:- för stödmedlem. För att få träna på banan och nyttja ÖPSSK´s anläggning måste du vara medlem./kassörskan

Örebroserien del 3. 2016-05-23

Standardpistol och varmt och skönt var det ikväll! Riktigt många hade anslutit och resultaten var blandade!

Resultaten

Träningsläger med Landslaget. 2016-05-23

I helgen var Jan Jorsäter, Örebro och Josefin Thörnkvist, Frövi-Lindesberg på träningsläger på Grimsta skjutbana. Lägret var med Landslaget i Sport och Grovpistol tillsammans med Militära Landslaget. Matti Kirilov var tränare tillsammans med Mikael Andersson från Frövi-Lindesberg. Det drillades allt från precision, duell, dubbelskott på duell, milsnabb och snabbpistol med grovpistol. En mycket givande helg med fin inkvartering på Karlbergs slott.

Silverdag på finfint mästerskap. 2016-05-22

Först och främst vill vi rikta ett stort tack till arrangörerna, Västgötadalskretsen och Bengtsfors PK, av årets Västsvenska mästerskap i fältskytte. Ett arrangemang som höll absolut högsta klass!

Fina utmanande mästerskapsbanor med stor variation i perfekt miljö. Vi bjöds på klurigheter, tuffa långhåll och snabbstationer ja med andra ord allt som en fältskytt kan önska.

Trevliga, kunniga och kompetenta funktionärer och hela dagen flöt perfekt, ja hela arrangemanget var av högsta yppersta klass och vi tillresta från Örebro bugar oss och tackar för en mycket fin mästerskapsdag! Högsta betyg med plus i kanten! Tack alla ni!

Utmanande banor är något som vår P-O Andersson gillar och han var en av två som fyllde i C och fick därmed skjuta i sär om guld och silvermedaljerna. Efter fyra tuffa omgångar slank det dock ut en och en nöjd P-O vann VSM silver, stort grattis!
Även i lag C blev det en silvermedalj tillsammans med Daniel Jander och Fredrik Rosevall och i lag B slog vi till med ytterligare ett silver. Det laget bestod av P-O, Daniel J och Amie Blomér. Stort grattis! Det är inte helt enkelt att ta medalj i VSM varken individuellt eller i lag.

F.ö passar vi på att gratulera alla medaljörer under mästerskapet samt ett extra grattis till alla ni som gjorde ett riktigt fint resultat under dagen, vi tror att ni vet vilka ni är. Resultat kommer

Resultat

Dawidson och Vargarna. 2016-05-22

Jan Dawidson har varit i Lilla Edet och Vargön för att skjuta lite magnum i helgen!

Magnumcupen

Örebroserien nr 2. 2016-05-16

Några fler hade letat sig ner på banan och sköt en halvmatch milsnabb ikväll, grått och kallt...

Resultaten

Vsm i fältskjutning. 2016-05-16

Startlistan finns här, ni som är anmälda. Betala in startavgiften till klubbens pg 591579-8

Startlistan

Dawidson har luftat Magnumen!. 2016-05-16

Lilla Vargsmällen M-fält Lilla Edet. Kallt, blåst, dugg, regn och sandigt i grustaget med längsta på 150 m gav ett första varv med två bortslarvade. Det blir nog några varv i morgon oxå på Vargskottet M-fält Vargön. MVH Jan

Jösseträffen - En fullträff. 2016-05-15

Trots aviseringar om regn fick vi, tre ÖPSSKáre, inte en droppe vatten på oss under lördagens fina tävling i Arvika. Redan när vi parkerade bilen möttes vi av några från arrangerande klubb som beklagade sig över att banan nog blivit i tuffaste laget. Men tuffa och utmanande banor räds vi inte i vår klubb utan vi taggade till och skärpte upp korn och sikte.

Visst var banan utmanande, det fanns inte många ställen där man kunde vingla och inte mycket tid till att andas, men rolig var den. Mycket fina målspel och stor variation och då spelar det ingen roll att den är tuff, en rolig bana vinner alltid fältskyttehjärtan så stort tack för den. Att sen även funktionärer och arrangörer håller högsta klass rakt igenom gör ju inte saken sämre, Arvika och Jösseträffen får även i år högsta betyg och applåder från oss!

Endast fyra fullvarv presterades under dagen, en i varje vapengrupp och i B var det vår Daniel Jander som stod för det, mycket bra skjutet för B banan var inte helt enkelt. Även Amie gjorde ett fint B varv och med 44 träff kom hon på fjärdeplats i B3. Daniel kom även tvåa i R3 med en fin 47 runda. Grattis. Fredrik Rosevall gjorde sitt bäst C varv någonsin och med 47 träff blev han tvåa i den stora C3 klassen, stort grattis! Fredrik kom även fyra i A3

Daniel och Fredrik tillhörde topp 8 i C och fick därmed skjuta BGK-cupen där de ställdes mot varandra, en fight som Daniel tog hem. Daniel åkte sen ut i nästa omgång där han sköt mot dagens BGK segrare Johan Nilsson. Riktigt kul att tvåa i cupen i år var en tjej, Fryksdalens mycket duktiga Cissi Larsson, stort grattis!

I allt blev det en bra dag för oss tillresta och bilen var fylld av fina ammopriser på vägen hem. I år lottades endast fyra priser ut och tror ni inte att undertecknad fick med sig en av högvinsterna. Riktigt kul!

Stort tack till Arvika PK för ännu en fin tävling!

Resultaten

Örebroserien. 2016-05-09

Skralt med deltagare på första omgången av Örebroserien! Hoppas fler dyker upp nästa måndag då vi skjuter en halvmatch milsnabb.

Kvällens resultat

Allsvenskan . 2016-05-09

Nu är det dags att anmäla er till Allsvenskan i sportskytte. Tävlingen skjuts som vanligt som en lagtävling i 7 omgångar på ca 14-dagar under juni till augusti.
Två skyttar i alla lag utom sportpistol herrar som består av 3 skyttar. Grenar man kan delta i är: Fripistol, Snabbpistol, Sportpistol, Sportpistol Damer, Sportpistol Veteran, Sportpistol Juniorer, Grovpistol, Grovpistol Veteran, Standardpistol, Standardpistol Damer och Standard- pistol Veteran.
Anmäl er till Jan Jorsäter senast 22/5 om ni vill delta, så anmäler han lag.

Inbjudan

Kretsmästerskapet i fält C & B. 2016-05-08

I ett strålande sommarväder avgjordes årets kretsmästerskap på banorna på Slätten! Ganska tuffa banor men där många sköt bra, P-O vann C-vapen där Fredrik T tog ett brons. B-vapen vanns av Daniel J, där flera Öpssk:are gjorde bra ifrån sig också!
Veronica E vann damklassen, Linus E vann junior och B-O Nordh kom tvåa i VÄ.
Lyckad tävling och tack alla som hjälpte till, framför all Anders Edman som slitit med banorna hela veckan!

Resultaten finns här

Vårsaluten i Sunne. 2016-05-02

Det var som vanligt en tuff bana i Värmländska Sunne på 1:a maj! I C-vapen var det Våge Strålin som visade att gammal är äldst genom att vara enda skytt att sätta alla 48 skott i vapengrupp C! Johan Nilsson gjorde samma med revolvern. B-vapenrundan var i stort identiskt med C, förutom stn2 som var lite svårare.... Klubbens skyttar gjorde bra ifrån sig med topp 5-placeringar i de flesta klasserna de var med i! Linus sköt fina 43 träff och blev bästa junior, B-O Nordh hade samma och blev tvåa i VÄ och vann B2.

Preliminära resultat

Bitigt och blåsigt i Ramsberg. 2016-04-30

Ramsbergs PSK bjöd även i år på en riktigt rolig, varierad och bitig bana under blåsiga förhållanden. Miljön runt skjutbanan i Ramsberg är mycket inbjudande och arrangören utnyttjar de fina förhållandena till fullo.

Vi bjöds på stor variation, ett rejält långhåll, tuff snabbstation, gunga och en sista station som tog musten ur en och annan skytt. Mycket fin bana stort tack för den!

Endast två skyttar fyllde under dagen varav den ena var vår Daniel Jander i B. Daniel säkrade segern i B3 följd av P-O Andersson som tappade en på det tuffa långhållet.

Bästa dam med en inteckning i vandringspriset blev Amie Blomer som även segrade i D3. I D1 segrade Ingela Reveny Lönner med maken Thomas Lönner på andraplats i C1. Linus Ericsson vann junior och Andreas Pettersson R1 och B-O Nordh kom tvåa i VÄ. Vi fick även med oss lagsegern genom P-O Andersson, Daniel Jander och Fredrik Tjepljak. Grattis alla!

Utöver detta så blev det många fina placeringar för våra skyttar men i skrivande stund är dessa oklara för undertecknad. Tack alla för en fin, om än blåsig dag och tack till arrangören för ännu en fin tävling. Nästa helg är det kretsmästerskap i fält. Välkomna till Slätten och ÖPSSK! Resultat kommer

Prel resultat

Kretsmästerskap i milsnabb A & R. 2016-04-24

Det var en kylig tillställning på banorna på Slätten när kretsmästerskapet i milsnabb A & R avgjordes! Det var tätt mellan medaljörerna i båda vapengrupperna, A vanns av Fredrik Tjepljak före Kent Böström och trea kom Ric´hard Ramstedt. I revolver var det Daniel Jander som var bäst och tangerade kretsrekordet på fina 556p, tvåa Michael Holm och trea Fredrik T!

Resultaten finns här

Fält i Älvenäs. 2016-04-22

Förra helgen åkte några Örebroare till Älvenäs för att skjuta lite fältskytte. Daniel Jander segrade i C efter ett fullvarv och följande två 47-rundor resulterade i en 2:plats i R och en 3:e plats i B. Olof Sultan slutade 2:a i B2.

Pontus i Polen. 2016-04-07

Under förra veckan var Pontus Schmidt och sköt två matcher snabbpistol under 4 dagar (en halvmatch per dag) på tävlingen Grand Prix Jozef Zapedzki i Wroclaw, Polen. Pontus hade även med sin tränare Pasi Tyynelä och 3 andra svenska skyttar.
Skyttarna som var på plats var den absoluta världseliten i snabbpistol men medaljörer från EM, VM, OS och Världscup. Det var Pontus första tävling på ett halvår och under den första halvmatchen kändes både nerver och ringrostigheten av och där sköt han 276 poäng. Under dag två och den andra halvmatchen stämde skyttet bättre och tekniken utfördes mycket bra men dessvärre drabbades han av två vapenfel vilket ledde till att han bara fick iväg 3 skott i den sista 4 sekunders serien. En bra utförd halvmatch som slutade på 267 poäng med två skott för lite skjutna.

Under den andra matchen tog Pontus revansch redan i första halvmatchen där han sköt 94, 97, 93 och totalt 284 poäng. Trenden fortsatte dagen efter vid den andra halvmatchen med serierna 95, 97, 94 och 286 poäng. Totalt 570 poäng fick han ihop under andra matchen där 584 poäng var gränsen till final, ovanligt högt då ca 580 poäng brukar räcka till final men den poängen den dagen hade bara räckt till en 15:e plats.
En bra genomförd andra match där det finns många poäng att plocka på framför allt 8 sekunders serierna. Kommande internationella tävlingar blir Grand Prix i Tjeckien 5-6 maj och världscup i München 22-23 maj.

Fyristräffen. 2016-04-04

Här kommer resultaten från Fyristräffen! Rosevall sköt bra i A och Linus vann i juniorklassen! Vårt nya tillskott visade att det inte var en tillfällighet med fullvarvet i Töreboda, grattis Lena till ännu ett varv utan en enda miss!

Preliminära resultat

Påsksmällen. 2016-03-28

Många Örebroare på plats som vanligt, och många bra resultat blev det också!
Fredrik Tjepljak, Lena Lindh och Andreas Eriksson sköt varsitt fullvarv i A3, D2 och C3. Snyggt jobbat.

Resultaten finns här

Påsktävlingen Lindesberg. 2016-03-25

Idag gästade vi Lindesberg och deras Påsktävling. Gråmulet men mycket trevligt med många skyttar på plats. Bästa Örebroare blev Anders Nilsson med 283p i C.

Resultat

Vårfältskjutningen. 2016-03-15

Vårfältskjutningen var i år på en nygammal plats. Vi var i terrängen runt vår nya bana på Slätten där har vi haft tävlingar förr om åren.
Hela 347 starter blev det i det vackra väderet och tävlingen flöt på bra på den stundom utslagsgivande banan. Endast en skytt fyllde i vapengrupp C, det var Pontus Schmidt från Örebro som därmed tog en inteckning i vandringspriset. Grattis!

I B var det några fler som fick fullt hus och Thomas Hämäläinen, Atlas Copco stod till slut som segrare efter bäst särskiljningspoäng. I A3 var Christer Larsson Mariestad bästa skytt och Johan Nilsson Hagfors blev bäste skytt i R3.

Bland damerna kunde vi välkomna Lena Lindh till klubben och hon visade vad hon går för med seger i D2, kul att du är tillbaka. ÖPSSK hade ett flertal klasssegrar och fina placeringar och många av våra skyttar gjorde bra ifrån sig trots att de samtidgt jobbade för fullt. Kul

Stort tack till alla skyttar som kom, hoppas ni uppskattade vår nya bana. Ett extra stort tack till alla funktionärer, har väl inte varit så här fin uppslupning på vårfälten på många år och vi är mycket tacksamma för det, det är medlemmarna som gör en klubb!

Extra tack till er som normalt inte tillhör klubben och till våra nybörjare som dök upp och kastades rakt in i en av Sveriges större natinella tävlingar, hoppas ni tyckte det var roligt, lärde känna några av oss och fick blodad tand för vår sport, Välkomna ska ni vara!

Nu firar vi påsk, några av oss åker till Töreboda på annadagen, några till Lindesberg på långfredagen och därefter stundar årsmöten både för klubben och kretsen! Välkomna!

Resultatlistan

Årsmöten 2016. 2016-03-13

Alla medlemmar hälsas välkomna till ÖPSSK´s årsmöte Tisdag 29 mars med start 19.00 i Idrottens Hus (2 tr upp) Vi bjuder på kaffe och smörgåstårta.

Onsdag 30 mars håller Örebrokretsen årsmöte i samma lokaler, 19.00 och även då bjuds vi på kaffe och smörgåstårta. Välkomna!

Utlyst 160305

Vinterserien omgång 4. 2016-03-12

Sköts idag på Slätten, ni som har nån omgång kvar att skjuta gör det snarast!

Resultaten finns här

Ringens fält i Åtvidaberg. 2016-03-06

Ibland blir vi tagna på sängen när banorna brakar loss och är tuffa direkt från start, men idag blev vi nog mest förvånade över att det aldrig blev någon svårighetsökning!
Men men, skotten skall sättas i alla fall. (nu gjorde ju rejält många det)vilket syns i resultatlistorna. Eller vad sägs om att man var tvungen att skjuta fullt i C & B för att få en standardmedalj och endast missa en poäng för att få det i A & R!
Hur som helst så var det en trevlig tävling i trevlig miljö, och vi tackar för arrangemanget!
Klubbens skyttar skötte sig riktigt bra ändå, P-O vann C3 och blev tvåa i B3! Fredrik Tjepljak fyllde alla sina tre varv, vilket inte är så lätt ändå. För Amie, Linus, Rosevall, slank det ut nån förarglig träff vilket det också gjorde för Svante.

Resultaten finns här

Vinterserien fortsätter. 2016-03-05

Det var grått och tråkigt väder när omgång 3 av vinterserien sköts idag, Janne fick till 2 riktigt bra omgångar!

Resultaten finns här

Skjutbanan bokad. 2016-03-04

Lördag 5 och 12 mars kl. 12.00-15.00 samt söndag 13 mars kl. 10.00-13.00 är skjutbanan bokad fär året pistolskyttekurs. 12 och 13 mars behöver vi hjälp så våra nya klubbkompisar får en bra start på sina skyttekarriärer. Vill du hjälpa oss så hör av dig till Elisabet Magnusson via mejl elisabet.peter@telia.com

Filip kretsmästare i luftpistol. 2016-03-01

Filip Eriksson blev i söndags kretsmästare i luftpistol, tävlingen hölls i Lindesberg!

Resultaten

EM 10m i Ungern. 2016-02-24

Idag kl 13.30 skjuter Josefine Thörnqvist för Sverige på EM i Ungern. Följ matchen Live här.

Liveresultat

Resultat från Uppsala. 2016-02-15

Några var där

Preliminära resultat

Vinterserien fortsätter. 2016-02-13

Uppdaterad lista med resultat från lördagen! God uppslutning på banan.

Resultaten finns här

DM i luftpistol. 2016-02-08

Hölls i Lindesberg på lördagen, Janne blev tvåa och Pontus trea!

Resultaten

Daniel i Överum. 2016-02-08

Daniel tog en tur till Överum på söndagen och sköt till sig en sjunde plats i C3!

Vinterserien. 2016-02-06

Det var en riktigt grå dag på banan när första omgången av Vinterserien sköts på Slätten. Inga superresultat noterades men Tommy Rausberg sköt riktigt bra första omgången och gick ut hårt med en 50-pängare i första serien!

Resultaten finns här

Kretsmästerskap och DM i luftpistol. 2016-02-04

Nu på lördag går DM i luftpistol i Lindesberg och den 28/2 kommer det att vara kretsmästerskap i luftpistol!
(samtidigt har Öpssk klubbmästerskap) Tävlingen är också en rankingtävling.

Inbjudan DM

Inbjudan kretsmästerskap

Ny skjuthandbok!. 2016-01-31

Finns att läsa på nätet.
Fr o m detta år gäller ett antal nya regler i årets nya skjuthandbok. Från den 1 januari 2016 ska vapen förvaras i väska eller hölster utom när det används för tävlingsmomentet eller andra specifierade tillfällen. Något som de flesta redan gör men som nu är en fastställd regel. En annan ny regel är att vid precisionskjutning skall alla vapnen ska visiteras innan markering för varje serie och inte bara efter tävlingens slut

Skjuthandbok 2016

Vinterfältserien del 2. 2016-01-30

Dyga 20 grader varmare,men kallt i blåsten ändå. Ingen snö och ganska gråmulet.
P-O lyckades hålla undan för Pontus i klass 3, men Pontus knappade in några poäng. I klass 2 vann Olof Sultan, Klass 1 Simon Jander, VY Anders Edman och VÄ B-O Nordh!

Resultaten

Träningslördag. 2016-01-19

Nu på lördag 23/1 återupptar vi den gemensamma träningen efter juluppehållet! Välkommen till starten av ett nytt skytteår!

Vinterfältserien del 1. 2016-01-16

Kallt var det. Fin bana var det med och många bra resultat presterades.

Banan var rolig och inte allt för svår men bet till rejält på slutet vilket vi ser på resultaten. P-O toppar C3 efter omgång 1, i C2 leder Christian Andersson och i C1 har Simon Jander ett stort försprång efter sin fina 47 runda.

Många fina resultat alltså Men dagens absolut roligaste var ändå våra veteraners resultat B-O Nordh fyllde i VÄ och våran Anders Edman fick äntligen allt att stämma och sköt fullt, riktigt riktigt roligt och vi gratulerar massor! Bra jobbat. För oss som inte orkade trotsa kylan i lördags finns ett nytt tillfälle lördag den 30 januari. Välkomna till en kul och bra träningstävling!

Resultaten

Trettondagsträffen blev kylig. 2016-01-06

En bister morgon välkomnade de 22 skyttar som letat sig till Slätten på Trettondagen,32 starter blev det trots allt!
Bästa skytt två varv blev efter en jämn kamp Erik Olsson från Gyttorp, han och Daniel Jander hade samma poäng och vi fick skilja på dem på sista "station" i grov! P-O A blev trea men fick det fina priset från LCE genom att ha flest poäng i vapengrupp B.
Daniel Jander hade det högsta resultatet idag med 293p i C, vilket var mycket bra skjutet, alla kämpade på i den bitande kylan med frusna fingertoppar och röda kinder.

Resultaten

Startlista Trettondagsträffen. 2016-01-05

Här kommer en strtlista till Trettondagsträffen, det går som sagt bra att anmäla sig på plats innan kl 10 också!
Glädjande kan vi meddela att klubben för denna tävling blivit sponsrad med ett presentkort från LCE till tävlingens bästa B-skytt! Det tackar vi extra för.
Ni får också räkna med att vi kommer att få vara skjutledare åt varandra, samt sköta markering m.m

Startlista

Inbjudan Vinterserien. 2016-01-03

Dags att anmäla intresse för den till P-O!
Observera att från i år så tävlar du i den klass du är under samma år, dvs 2016 års klass i precision!

Inbjudan

Några nya viktiga regeländringar i SHB. 2016-01-03

Fr o m detta år gäller ett antal nya regler i årets nya skjuthandbok.

Från den 1 januari 2016 ska vapen förvaras i väska eller hölster utom när det används för tävlingsmomentet eller andra specifierade tillfällen. Något som de flesta redan gör men som nu är en fastställd regel.

En annan ny regel är att vid precisionskjutning skall alla vapnen ska visiteras innan markering för varje serie och inte bara efter tävlingens slut. Övriga ändringar bör finnas att läsa om på förbundets hemsida efter deras juluppehåll.
Vi tackar Värmlandkretsen för påminnelsen kring detta! Gott Nytt skytteår alla!

fortsättning av nyheter (2015)