Välkomna till ÖPSSK

Örebroserien omgång 3. 2020-06-03

I stålande sol och värme sköt vi tredje omgången av Örebroserien. Denna gång var det en halvmatch standardpistol på programmet. En gren som inte är så lätt alla gånger utan träning.
Nästa måndag skjuter vi en halvmatch Sportpistol, och precis som tidigare så skjuter vi bara på varannan bana, för att undvika trängsel. Så det är först till kvarn om man vill skjuta i första skjutlaget. Om fler än 15 dyker upp skjuter vi ett till skjutlag efter.

Resultatlista

Örebroserien omgång 2. 2020-05-26

På måndagen sköt vi andra omgången av Örebroserien som var en halvmatch Militär Snabbmatch. Äntligen var det lite varmare väder och det syntes på fina resultat. Våra veteraner sköt bra, Bengt-Olov Nordh hade 262 poäng och Tommy Rausberg 253 poäng. Ingela Reveny Lönner hade 260 poäng. Flera C1 skyttar sköt riktigt bra, bl.a Marcus Blomberg på 271 poäng och Christian Roos på 266 poäng. Högst resultat hade Janne Jorsäter på 283 poäng tätt följd av Anders Nilsson på 281 poäng.

Nästa måndag skjuter vi en halvmatch standardpistol, och eftersom vi pga covid 19 försöker hålla lite distans och skjuter på varannan bana så har vi bara 15 platser och då gäller även denna gång att det är först till kvarn om man vill få plats i första skjutlaget. Blir det fullt kör vi ett skjutlag till direkt efteråt.

Resultatlista

Regionala kval i sportskytte. 2020-05-23

Nu i helgen sköt vi Regionala kval i Sportskytte på Slätten.
På lördagen sköts Standarpistol, Grov och Sportpistol.
Josefine Thörnkvist från Zinkgruvan var den som sköt bäst i standardpistolen på fina 569 poäng. Näst bäst var Pontus Schmidt på 564 p följd av Jan Jorsäter på 559p, samma som Janne Danielsson.
Även i Sportpistolen var Josefine bäst på 576p.
I Grovpistolen vann Pontus på fina 579 poäng före Janne J på 577 poäng.
På söndagen sköt vi Fripistol och snabbpistoll. I frispistolen var Roger Johansson från Mjölby bäst på 533 poäng följd av Janne Jorsäter på 523 poäng.
I snabbpistolen var Pontus bäst på 573 poäng följd av Janne Danielsson på 566 poäng.

Resultatlista

Allsvenskan. 2020-05-20

Snart är det dags att anmäla sig till allsvenskan i sportskytte. Allsvenskan skjuts som lagtävling eller individuell tävling under ett antal omgångar under sommaren fram till i höst. Ca 2-3 veckor per omgång. Om ni är intresserad av att delta, hör av er till Janne senast 31/5 med vilka grenar ni vill skjuta. Deltagande kräver att man har skyttesportlicens. Det går att lösa på indta.se

Individuell inbjudan

Lag inbjudan

Örebroserien. 2020-05-19

Nu är första omgången av Örebroserien avklarad.
Den inleddes med en kort minnesstund för P-O med tyst minut.
Första omgången sköt vi 6 serier precision. Det var ett 20-tal skyttar som sköt och vi spred ut oss nästan över hela skjutbanan efter gängse Coronadirektiv. Nästa gång skjuter vi en halvmatch militär snabbmatch så då får vi skjuta i dubbla skjutlag om vi blir fler än 15. Så först till kvarn.
Jag vill poängtera att om man tillhör en riskgrupp inom Corona så har man möjlighet att skjuta vid annat tillfälle och rapportera resultatet. Lägg in resultatet i kuvert i automatikskåpet på skjutbanan så ska resultatet komma med i resultatlistan, även om det kanske blir viss fördröjning.

Resultat Örebroserien

Örebro Pistol och Sportskytteklubb har sorg. 2020-05-13En kär vän och medlem har gått ifrån oss alldeles för tidigt.

P-O Andersson avled av hjärtinfarkt i söndags kväll i hemmet.

P-O var aktiv i både styrelsearbete, landslaget och på tävlingar runt om i landet under många år. Han är ett välkänt namn inom skyttesverige och saknaden efter honom kommer vara stor.

P-O började skjuta redan som barn och var med sina föräldrar runt om i Sverige på skjutbanorna och var med redan när Örebro arrangerade Sportskytte SM och Pistol SM i slutet på 70-talet som tonåring.

P-O var en flitig besökare på tävlingar runt om i Mellansverige och prenumererade nästan alltid på topplaceringar. Han var ändå en ödmjuk person som kände glädje åt andras framgångar och var otroligt stolt över sina klubbkamrater och framförallt stolt över alla lagprestationer.

P-O var flerfaldig Svensk Mästare i fältskytte men gladdes nog ändå mer åt lagmedaljerna då han fick representera sin älskade klubb på SM eller Sverige i landslaget.

P-O var tidigt med i landslaget i fältskytte och var med på åtskilliga landskamper och Nordiska mästerskap i fältskytte under 80, 90-talet och 2000-talet.

P-O brann för pistolskyttet och framför allt för klubben. Han hade stor kunskap om allt inom skytte och var den som man vände sig till vad det än gällde som hade med skytte att göra.

P-O har varit banläggare vid SM i fält ett flertal gånger och var alltid delaktig i banläggning vid nationella tävlingar i kretsen och klubbtävlingar där han hade en stor kunskap och känd för sina fina fältskyttebanor, där Vårfältskjutningen var hans och klubbens stolthet.

P-O var aktiv på träningar och dök alltid upp på skjutbanan för att fixa någonting som behövde fixas. Han var en sådan person som ordnade allt sådant som man inte märker men som hände av sig självt. Helt plötsligt fanns det lyse på skjutbanan eller ljudanläggning, nya tavlor, fältskyttefigurer eller något annat som hade lagat sig självt. Skjutbanan var ett andra hem för P-O.

Saknaden efter P-O kommer vara stor bland klubbmedlemmar och P-O:s anhöriga. Vi kommer sakna hans Facebook inlägg om grillning, fiske och skytte där han alltid hade humor, självdistans och en glimt i ögat.

Örebro Pssk genom Jan Jorsäter

Ändringar i skjutprogram. 2020-05-12

-Kvällens träningsskytte är inställt.

-Örebroserien har vi flyttat fram, så första omgången skjuts nästa måndag 18/5, klockan 18.

Örebroserien på ett säkert sätt. 2020-05-08

Vi gör ett försök att genomföra den, med reservation för ev nya regler från Folkhälsomyndigheten!

Våra 70+ samt övriga som tillhör någon riskgrupp erbjuds att skjuta denna på dagtid!

Antingen skjuter ni på dagen på måndag eller innan på lördag-söndag gärna efter kl 15.00 eller 16.00 då det endast är tillåtet med .22.

Ta gärna en ny spegel och skriv ert namn på och lägg i skåpet tillsammans med resultat, med en ny spegel kan det aldrig bli något snack om resultaten och för oss är det viktigt att alla ges möjlighet att skjuta Örebroserien på ett säkert sätt.

På måndagar gäller följande: Varannan skjutplats. Fyll i era startkort och betala hela serien med swish eller PG (100:-). Sprida händerna när ni går in i hallen, handsprit finns. Inga får vistas i Skjutledarbåset mer än de som delar ut ev lånevapen. Håll avstånd till varandra i hallen och vid markering. Den som har förkylningssymptom stannar såklart hemma.

Vid markering markerar två personer ett antal tavlor, övriga kolla sin tavla på avstånd och klistrar själv. Blir vi för många delar vi upp oss i två skjutlag helt enkelt men det borde fungera med ett nu när hela hallen är i ordningsställd.

Vi tror och hoppas att detta kommer att fungera om vi alla hjälps åt att följa rekommendationerna så vi kan genomföra Örebroserien på ett säkert sätt där alla kan delta. Välkomna och var rädda om varandra!

Inbjudan

Hemortens. 2020-05-06

Kommer att lägga skjutkort på banan imorgon, sen tänkte jag att vi skjuter den onsdagar fram till sista datum! /P-O

Hemortens

Resultaten från Vinterserien. 2020-05-05

Finns här!!

Resultaten finns här

Kretsmästerskap i fält A,B & R. 2020-05-05

Laxå Psk arrangerade kretsmästerskapet i fältskjutning B, A & R på söndagen! En utmärkt tillställning som sedvanligt avslutades med särskjutningar! Mästare blev: I B Jan Jorsäter, A Thord Johansson & i R Daniel Jander!

Resultaten finns här

Fördelat Träningskytte. 2020-04-30

Från och med vecka 14 så är träningsskyttet förlagt till tisdagar. I lördags var vi ca 22 personer på träningen. Fantastiskt! Hur många klubbar har såna gemensamhetsträningar? Dock vill jag önska och rekommendera att vi utnyttjar veckans alla dagar och kvällar till träning med tanke på vad som är just nu. Det är t ex riktad träning (olika grenar) på torsdagar med P-O. Vi sköt från varannan lucka i lördags men det blir ändå trångt vid ut och inpassering m.m. Det har bara varit 8-10 nybörjare på träningarna och jag kan tycka att det räcker som grupp. Det är ju upp till alla och envar att avgöra om man vill blanda sig med större grupper men nybörjarna har ju inget val till träningstillfällen. Jag hoppas alla förstår att jag inte vill förstöra gemenskapen utan att jag vill ha gemenskap med alla när det här är över. Ha det gott därute! //Thomas E. Ordf.

Kretsmästerskapet i milsnabb A & R. 2020-04-19

Genomfördes enligt plan i lördags,varann bana stod skyttarna på och skötte sig exemplariskt! Mästare korades också, Jan Stålvall i A och Daniel Jander i R där det var riktigt jämnt i toppen och det fick skjutas isär om silver och brons mellen P-O & Fredrik Tjepljak!

Resultaten finns här

Kretsmästerskapet i milsnabb A & R imorgon. 2020-04-17

Kommer att genomföras, men tänk på alla rekommendationer som finns!
Så vi kommer att ha lite mindre service på plats, medtag matsäck och eget fika då vi inte bör samlas i klubbstugan. Skjutkort ifylls av respektive skytt vid anmälan och läggs på en plats!
Ingen vapenkontroll kommer att utföras (möjligen stickprov)
Endast Swishbetalning, varannan skjutplats (I den mån det fungerar), sprita händerna vid ankomst (handsprit finns) eget fika då serveringen är stängd pga spridningsrisk. Är du förkyld stanna hemma, eller har hosta, feber m.m!

Hemortens. 2020-04-14

Anmälan till P-O, snarast!

Inbjudan

Pistolskytte på 300m banan är inte tillåtet!. 2020-04-10

300 metersbanan är godkänd för skytte med gevär från skjutplats men inte godkänd för skytte med enhandsvapen. Det är dessutom inte vår bana så det är inte tillåtet att gå dit och skjuta utan att först boka banan. Vill ni skjuta gevär på 300m banan så kan ni boka banan via bokningsansvarig på distriktet.

Svenska Pistolskytteförbundets beslut. 2020-03-31

Svenska Pistolskytteförbundets styrelse har 2020-03-31 med anledning av pandemin covid-19 beslutat att:
Alla nationella tävlingar omvandlas till kretstävlingar.
I kretstävling får inte skyttar från annan krets delta.
Antalet personer som vistas samtidigt på tävlingsplatsen skall alltid vara färre än 50. Avser tävlingar på alla nivåer.
Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående idrott och träningsanläggningar ska följas. https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/information-till-idrotts–och-traningsanlaggningar/ Arrangör skall göra riskbedömning enligt myndighetens verktyg: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/information-till-arrangorer-av-evenemang/ Folkhälsomyndighetens övriga riktlinjer för covid-19 gäller. Ansvaret att bedöma riskgruppstillhörighet åvilar den enskilde.
Beslutet gäller till och med 21 juni 2020 om inte annat meddelas. Myndighets föreskrifter gäller före detta beslut.
Samtliga landsdelsmästerskap första halvåret 2020 flyttas till andra halvåret och att det uppdras åt Tävlingskommittén att fastställa nytt datum, efter samråd med landsdels-AU/motsvarande. VU tidigare beslut att temporärt upphäva bestämmelserna om vapenkontroll bekräftades.
VU beslut 2020-03-30 angående förbundets tävlingar
Med anledning av begränsningen om mindre än 50 personer på tävlingsplatsen beslöt VU att SM Magnumprecision flyttas till ett senare tillfälle. Datum fastställs av FS.
Stockholms Pistolskyttekrets befrias, på egen begäran, från uppdraget att arrangera tävlingen 2020.
Avsikten är fortsatt att genomföra SM-tävlingarna efter midsommar enligt plan. Tävlingskommittén följer läget fortlöpande och i nära dialog med arrangörer, beredd att initiera nödvändiga beslut.
Uppdrogs åt Tävlingskommittén att föreslå VU nödvändiga eller lämpliga, temporära ändringar av uttagningsregler för och genomförande av NM Fältskytte och EM PPC.
Rikstävlingen på hemortens banor genomförs enligt plan.
Nils-Anders Ekberg
Gereralsekr

Folkhälsomyndighetens rekommendationer

SM Fält, Milsnabb, Prec 2020 inställt. 2020-03-30

SM i nationellt skytte 2020 som skulle gått av stapeln v 27 är inställt. Såhär skriver förbundet:

Läget har tyvärr utvecklat sig så att det inte längre finns någon möjlighet att genomföra SM vare sig i Militär snabbmatch, Fältskjutning eller Precisionsskjutning vecka 27 (30 juni-5 Juli)
Om och när SM tävlingar i dessa grenar kan genomföras under 2020 återkommer Förbundsstyrelsen till"

Ett mycket tråkigt men både klokt och väntat besked. Var rädda om er nu därute!

Viktig information! Vårfälten flyttad till 18/10. 2020-03-29

Efter utvecklingen i samhället den senaste tiden där nya rekommendationer har framkommit har vi igår beslutat att flytta Vårfälten till den 18 oktober.

Alla anmälda skyttar behåller givetvis sin plats och organisationen lyfts bara ut från mars till oktober. Vi firar in våren till hösten i stället. Vi kommer givetvis med mer information längre fram och du kommer ges möjlighet att tacka nej annars står du kvar som anmäld.

Beslutet har inte varit lätt att ta men Vårfälten är en stor tävling som lockar många skyttar från stora delar av landet vilket gör att risken för regional spridning av Covid 19 är hög. Detta är ngt som Folkhälsomyndigheten vill att vi skall undvika. Att samla 200 personer från så många delar av landet är just nu inte rekommenderbart, även om det inte är förbjudet

I ÖPSSK och tävlingsorganisationen har vi även ett stort antal nyckelpersoner som tillhör riskgrupper bla beroende på ålder, bakomliggande sjukdomar och samhällsviktiga funktioner dessa bör/skall inte utsättas för smitta. Vi misstänker att dessa personer även finns bland övriga skyttar i landet och bara tanken på att våra Veteraner inte skall kunna delta känns väldigt tråkigt. Risken finns även att det kommer ytterligare restriktioner från våra myndigheter längre fram samt att många av oss faktiskt blir sjuka i olika grad.

Beslutet har som sagt inte varit lätt att ta, och vi har stött och blött frågan åtskilliga gånger samt tittat på olika alternativ men vi känner att vi just nu inte kan erbjuda den tävling vi önskar på ett sätt som är säkert för samtliga. Vi vet inte vem som ev drabbas hårt av Covid 19. Beslutet är taget med respekt, omtanke och i all välmening för våra skyttar både inom och utanför klubben och vi hoppas på förståelse för detta. Ev frågor hänvisas till ordf@opssk.se

Varmt välkomna till oss i Oktober i stället då vi lovar en ypperlig bana, och ett redan inköpt prisbord som består av skytte och fritidsrelaterade priser. Var rädda om er därute!

Årsmötet framflyttat!. 2020-03-27

Efter rekommendationer från våra förbund samt att Idrottens hus nu stängt och avbokat alla årsmöten har vi beslutat att flytta fram årsmötet till senare i vår, troligen Maj.

Då kan vi hålla årsmötet utomhus och inga medlemmar skall behövas exkluderas från att delta. Ni kan läsa mer om detta på bla Pistolskytteförbundets hemsida. Folkhälsomyndighetens rekommendationer övergår klubbars stadgar bla. Nuvarande styrelses uppdrag fortgår fram till att årsmötet hålls. Ett stort antal medlemmar samt styrelsen deltog i beslutet på mötet i går och majoriteten, i stort sett alla, röstade för en framflyttning av årsmötet. Ev frågor till ordf@opssk.se Ny kallelse kommer.

Verksamheten och Coronaviruset. 2020-03-26

Då vi fått frågor kring våra arrangemang, träning, tävling etc vill vi meddela att styrelsen noggrant följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt utvecklingen i samhället och ev beslut från regering/riksdag kring Coronaviruset. Vi följer även med på vad våra förbund rekommenderar kring vår sport och dess utövande.

Idag finns inget som säger att vi inte kan genomföra träning, tävling möten etc som vanligt, vilket vi i dagsläget även gör, men vi har tagit höjd för att detta kan ändras och att nya rekommendationer kan komma från myndigheterna och då meddelas detta detta här på hemsidan.

Skyttesporten är en sport man kan utöva högt upp i ålder så vi utgår från att medlemmar och besökande följer de rekommendationer som finns för att undvika ev smittspridning, dvs god handhygien, undvika handskakning etc samt hålla sig hemma om man uppvisar symptom mm.

I dagsläget planeras både årsmöte den 26 mars samt Vårfälten den 29 mars och vi bjuder er välkomna men håll gärna ett öga på hemsidan utifall myndigheterna beslutar kring ytterligare restriktioner och snävare förhållningssätt ex vad gäller antal vid folksamlingar mm.

Årsmöte 2020 OBS! Framflyttat till tidigast maj. 2020-03-26

Välkommen till årsmöte Torsdag 26 mars kl 19.00 på Idrottens hus, Katlsgatan 28 Örebro. En skriftlig kallelse är utsänd till er medlemmar.
(Några justeringar gällande klubbm är gjorda i årsberättelsen, prec a & B samt magnum)

Kallelse

Seriefält i Kristinehamn. 2020-03-22

Några skyttar vågade sig till Kristinehamn för att skjuta deltävling nr 2!
Bra placeringar blev det för klubbens skyttar, segrar i C, B & R samt en andraplats i A! :-)
Att det var strålande sol och vårväder gjorde ju inget heller!

Resultaten finns här

Vinterserien. 2020-03-14

Omgång fyra sköts idag och ni som inte har skjutit alla omgångar, gör det snarast!
Strålande solsken idag och riktigt bra resultat blev det!

Resultaten finns här

Seriefält i Kristinehamn. 2020-03-08

En strålande vårdag och en rolig bana bjöds vi på (sista station kanske var lite tuff)!
Flera av klubbens skyttar skötte sig riktigt bra, och nämnas bör att Fredrik Tjpeljak sköt fullt och vann i B!

Resultaten finns här

Marsranking Snabb och Grovpistol. 2020-03-08

I helgen var det rankingtävling i Grovpistol och snabbpistol. Pontus Schmidt slog till med ett fint resultat i Grovpistolen med 578p endast en poäng från personbästa.

Resultatlista Snabbpistol

Resultatlista Grovpistol

Banan godkänd. 2020-03-03

Idag Tisdag har banan besiktigats, fått godkänt och är öppen för skytte.

Viktigt att de skjutbaneinstruktioner som finns följs av samtliga medlemmar. Väl mött alla!

Ny loggbok. 2020-02-29

Nu har vi en ny loggbok för föreningsintyg och som också ger oss statistik över hur många skott som avlossas årligen, vilket rapporteras till miljökontoret. Den kommer att ligga utanför skjutledarbåset. Skriv upp varje gång du skjuter. Träning som tävling.

Vinterserien omg 2. 2020-02-29

Bra med deltagare även idag, och mycket trevligare väder!

Resultaten finns här

Kretsmästerskap i Luftpistol. 2020-02-25

I söndags genomfördes Kretsmästerskap i Luftpistol i Lufthallen på slätten.
Kretsmästare i Damklassen blev Amie Blomér, i Veteran Äldre Richard Westling.
I Öppen klass vann Jan Jorsäter, före Filip Hofman och Johan Nevelius.

Resultatlista

Vinterserien. 2020-02-22

I blåst och regn kämpade 17 st på med vinterserien idag!
Det var inte lätt, bortblåsta speglar och blöta tavlor samt protokoll!
Men några resultat blev det iaf...

Resultaten finns här

SM Pistol Skillingaryd m.m. 2020-02-19

Välkommen till Svenskt mästerskap i pistolskytte 2020
På uppdrag av Svenska Pistolskytteförbundet inbjuder Blekinge, Kalmar Södra, Kalmar Norra, Kronoberg, Jönköping och Halland Pistolskyttekretsar till tävling om Svenskt Mästerskap med pistol och revolver i Militär snabbmatch, Precisions och Fältskjutning den 30 juni – 5 juli.

Hemsidan

Vapenkontrollantkurs. 2020-02-16

1/3 läs mer på kretsens hemsida!

Inbjudan

Regn och blåst på Februarirankingen. 2020-02-16

I helgen var det säsongsstart för grov/sport och snabbpistol på Februarirankingen. Det var regn och blåst med speglar och tavlor som for all världens väg. Ändå var det flera riktigt fina resultat. Pontus Schmidt hade 576 poäng följd av Jan-Olof Danielsson på 570 poäng i snabbpistolen. I Grovpistolen hade Jan Jorsäter 575 poäng.

Resultat Grovpistol

Resultat Sportpistol

Resultat Snabbpistol

Vinterfält del 2 och totalt. 2020-02-15

Andra tävlingen på Vinterfältserien avgjordes i ett gråmulet väder och vintern lyser fortfarande med sin frånvaro!
Men skyttarna trivdes ändå och resultat blev det iaf! Bäst för dagen blen P-O, som var enda att sätta alla skotten idag. Därmed blev han även totalsegrare på serien!
Tack alla som var med och byggde bana och alla deltagande skyttar!

Resultat Totalen

Resultaten tävling 2

Klubbmästerskap i Luftpistol. 2020-02-01

Årets första klubbmästerskap gick av stapeln på lördagen samtidigt som det var Distriktsmästerskap i Luftpistol. Tävlingen sköts i paviljongen på slätten där vi har fått till en fin luftbana med 8 banor elektronik. Tommy Rausberg vann veteranklassen före Richard Westling. Janne Jorsäter vann herrklassen före Filip Hofman och Johan Nevelius.

Resultat DM

Resultat KM

Ladies Cup 2020. 2020-01-29

Även i år så kör vi Ladies Cup! Så in och anmäl resultat! Alla damer/tjejer är välkomna att deltaga, vem får den åtråvärda inteckningen i år? Inteckningar i Vandringspriset Krutgumman 2017 Veronika Ferdén, Luleå PK 2018 Liselott Såmark, Stockholmspolisens SKF
2019 Veronika Ferdén, Luleå Pk

Inbjudan

Vinterfältserien omg 1. 2020-01-18

Sköts idag, grått väder men rolig bana som var norgeinspirerad!
Högsta resultatet för dagen hade Johan Nevelius, och det är tätt i resultaten inför del 2 som skjuts i februari!

Resultaten finns här

Vinterfältserien. 2020-01-17

Ta med skruvdragare / Stjärnmejslar för att färdrigbygga banan 18/1.

Byggnation på banan Söndag 12/1. 2020-01-08

Som ett led i vår strävan att få banan godkänd måste vi byta ut de målställ vi haft hittills. Detta kommer att ske på söndag 12/1-20 från 8.00 tills det blir mörkt och då finns det ingen möjlighet till nån form av skytte den dagen.

Förlängt tillstånd. 2020-01-08

Nu har vi fått skriftligt på förlängning av skjuttillstånd på banan till och med 1 Maj-20. Polisen kontaktar oss med datum för besiktning.

Trettondagsträffen. 2020-01-05

Riktigt fint väder och ingen blåst när årets första tävling hölls på Slätten!
Grenen var den norska NAIS och det var hela 16 deltagare i Fin och 10 i Grov.
Daniel var imponerande i Fin med 295p och Ordförande Engman vann i Grov!

Resultaten finns här

INVENTERING. 2020-01-04

Dag för inventering, något som skall göras inför årsbokslutet. Innan den är gjord kan vi inte ha någon verksamhet.
Vi träffas lördag 4 januari kl 10.00 vid banan, det brukar gå snabbt om vi alla hjälps åt. Välkomna!

fortsättning av nyheter (2019)